marți, 28 aprilie 2015

Lasagna cu spanac si ciuperci


        Tot imi doream sa pregatesc aceasta lasagna cu spanac si ciuperci. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor, foarte delicioasa!  Si nici nu se prepara foarte greu :)

Ingrediente: ( tava 25x30 cm)
Foi de lasagna – cat sa va ajunga pentru 4-5 straturi
Usturoi tocat fin – 2 catei
Ulei de masline – 2 linguri
Ciuperci – 300 g
Spanac – 400 g
Rosii cuburi – ½ cutie
Sare, piper
Cimbru uscat – 1 lingurita
Unt – 50 g
Faina – 2 linguri
Smantana pentru gatit Dorna – 200 ml
Lapte – 50 ml
Parmezan ras – 50 g
Mozzarella – 250 g
Busuioc, cimbru si cateva frunze de spanac - pentru decor

Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie, se adauga usturoiul si se lasa timp de un minut. Apoi se adauga ciupercile taiate, cimbrul, sare si piper si se mai lasa cateva minute. Se adauga spanacul (spalat anterior) si se acopera tigaia cu un capac. Se lasa pe foc inca cateva minute, dupa care se adauga rosiile, se amesteca compozitia si se ia de pe foc. Intr-o alta tigaie se topeste untul,se adauga faina si se prajeste un minut. Apoi se adauga smantana si laptele, se amesteca bine cu telul pentru a nu se forma cocoloase, se adauga sare si piper. Se amesteca bine si se ia de pe foc. Se unge o tava cu unt si se formeaza straturi de lasangna alternate cu straturi de sos de spanac si ciuperci, avand grija ca ultimul strat sa fie de lasagna. (Sosul de spanac a lasat putina zeama care se toarna in tava). Se toarna peste lasagna sosul alb, se niveleaza, se rade deasupra mozzarella si se presara parmezan, busuioc si cimbru. Se coace timp de 35-40 minute in cuptorul incins. Cand este gata se aseaza pe un platou se decoreaza cu spanac proaspat si se serveste fierbinte.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu