Tot imi doream sa pregatesc aceasta
lasagna cu spanac si ciuperci. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor, foarte
delicioasa! Si nici nu se prepara foarte
greu :)
Ingrediente: ( tava 25x30 cm)
Foi
de lasagna – cat sa va ajunga pentru 4-5 straturi
Usturoi
tocat fin – 2 catei
Ulei
de masline – 2 linguri
Ciuperci
– 300 g
Spanac
– 400 g
Rosii
cuburi – ½ cutie
Sare,
piper
Cimbru
uscat – 1 lingurita
Unt
– 50 g
Faina
– 2 linguri
Smantana
pentru gatit Dorna – 200 ml
Lapte
– 50 ml
Parmezan
ras – 50 g
Mozzarella
– 250 g
Busuioc,
cimbru si cateva frunze de spanac - pentru decor
Mod
de preparare: Se
preincalzeste cuptorul la 200 grade C. Se incinge uleiul de masline intr-o
tigaie, se adauga usturoiul si se lasa timp de un minut. Apoi se adauga
ciupercile taiate, cimbrul, sare si piper si se mai lasa cateva minute. Se
adauga spanacul (spalat anterior) si se acopera tigaia cu un capac. Se lasa pe
foc inca cateva minute, dupa care se adauga rosiile, se amesteca compozitia si
se ia de pe foc. Intr-o alta tigaie se topeste untul,se adauga faina si se
prajeste un minut. Apoi se adauga smantana si laptele, se amesteca bine cu
telul pentru a nu se forma cocoloase, se adauga sare si piper. Se amesteca bine
si se ia de pe foc. Se unge o tava cu unt si se formeaza straturi de lasangna
alternate cu straturi de sos de spanac si ciuperci, avand grija ca ultimul
strat sa fie de lasagna. (Sosul de spanac a lasat putina zeama care se toarna
in tava). Se toarna peste lasagna sosul alb, se niveleaza, se rade deasupra mozzarella
si se presara parmezan, busuioc si cimbru. Se coace timp de 35-40 minute in
cuptorul incins. Cand este gata se aseaza pe un platou se decoreaza cu spanac
proaspat si se serveste fierbinte.
Spor
la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu