O
reteta delicioasa de ciorba de somon. Dar ce mancare poate sa nu fie gustoasa
cu somon?:) Se prepara foarte usor si in scurt timp aveti o mancare sanatoasa
si foarte gustoasa.
Ingrediente:
Somon – 3 medalioane
Morcovi -1
Cartofi – 2-3 (mai mici)
Pastarnac –
1
Radacina
telina – 1 (mica)
Ardei capia - 1
Ardei capia - 1
Orez – 2 linguri
Ceapa – 1 (sau ceapa verde - 1 legatura)
Marar, patrunjel proaspat – cate o
legatura
Rosii – 2-3 (marime medie) sau rosii
cuburi din conserva ½ de cutie
Sare, Piper boabe
Frunza de dafin – 1
Zeama de lamaie
Mod de preparare: Pestele
se curata de solzi, se spala foarte bine, se taie fiecare medalion in 4 bucati.
Se pune intr-o cratita la fiert in apa, se adauga sare, piper boabe, frunza de
dafin. Cand incepe sa fiarba, lasati la foc mic timp de aproximativ 20 minte.
Apoi se scoate pestele pe un platou, zeama se strecoara (de evetuale oase ce
pot ramane in zeama de la peste). Zeama se pune in aceeasi cratita, se adauga
legumele taiate cuburi spalatate si curatate in prealabil (morcovul, cartofii, pastranacul,
telina, ardeiul capia, ceapa si orezul).
Dupa ce legumele sunt aproape fierte se adauga rosiile.
Se mai lasa sa fiarba ciorba pana cand rosiile sunt fierte. Se adauga si
pestele mai spre final, verdeata tocata marunt si zeama de lamaie. Stingeti
focul si servici cu mare pofta.
(Imi cer scuze pentru ca n-am reusit sa
fac mai multe poze, pe pasi mai detaliat, eram foarte grabita si am facut
ciorba in viteza...urmeaza si alte retete de ciorbe in care voi prezenta mai
multe poze ;) )
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu