luni, 13 aprilie 2015

Crumble cu prune


       O prajitura aromata si delicioasa. Va recomand sa o incercati, cel putin la noi s-a mancat foarte repede :). Sincer nu ma asteptam sa fie atat de gustoasa, cu aroma de unt si migdale.... mmm bun bun! :)
 
Ingrediente:
Unt – 175 g(la temperatura camerei)
Zahar – 175 g
Oua – 3
Faina – 225 g
Praf de copt – 1,5 lingurite
Esenta de vanilie- 1 lingurita
Migdale macinate – 100 g
Smantana – 85 g
Prune coapte – 5-6 bucati

Pentru crumble:
Migdale macinate – 50 g
Unt – 50 g
Faina – 70 g
Zahar – 70 g

Pentru servit:
Smantana sau iaurt

Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Se unge cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda, cu diamentrul de 23 cm (de preferat, cu fundul detasabil). Se pun toate ingredientele pentru crumble intr-un bol si se amesteca cu ajutorul unui mixer, pana cand au o consistenta nisipoasa. Pentru blat: se pun ingredientele intr-un bol mai mare, untul, zaharul, ouale, faina, praful de copt, esenta de vanilie, migdalele macinate si smantana. Se mixeaza cu mixerul pana cand aluatul este fin, apoi se toarna in tava si se niveleaza. Se pun prunele deasupra, cu partea taiata in sus, apoi se presara amestecul de crumble. Se coace prajitura timp de 50-60 minute, pana cand, daca introduci o scobitoare in blat, iese curata. Se lasa prajitura sa se raceasca in tava timp de 20 minute, apoi se scote din tava si se lasa sa raceasca complet. Se serveste simpla, impreuna cu smantana sau iaurt. 

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu