marți, 10 martie 2015

Vafe de casa


         Cu siguranta majoritatea din noi am savurat aceste vafe facute de mama in copilarie. Aroma si gustul lor ne readuc sentimete si amintiri din copilarie, cand mama ne rasfata cu dulciuri simple dar atat de bune :) Va recomand cu mare drag, se pot servi cu diferite umpluturi: lapte condensat fiert, frisca, albus batut (bezea de fructe), nutella, crema de vanilie sau asa simple cum sunt. Si de ce nu? cu inghetata ;) 

Ingrediente:
Oua – 2
Zahar – 150 g
Zahar vanilat – 1 plic
Un praf de sare
Unt sau margarina – 160 g
Faina – 320 g
Lapte- 240 ml

Mod de preparare: Se amesteca ouale impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, treptat incorporam untul topit. Se adauga faina, se amesteca foarte bine, sa nu se formeze cocoloase. La final adaugam laptele, se amesteca pana se obtine o compozitie omogena, un pic mai densa decat la clatite. Se unge aparatul de facut vafe cu ulei si se incinge foarte bine. Se ia din aluat cu o lingura si se  pune in centru cantitatea de aluat dorita, se preseaza cu partea opusa a aparatului, se lasa aproximativ 1 minut sa se coaca. Se ruleaza cat sunt fierbinti sunt forma de cornet sau rulou, Atentie! Se intaresc foarte repede si nu se mai pot rula. Se servesc dupa preferinta cu diferite umpluturi sau simple. Atentie! Daca doriti sa le serviti cu umplutura tineti cont ca se vor inmuia, asa ca le umpleti inainte de servire.

Spor la treaba! Pofta buna!

Un comentariu: