M-am
tot gandit cum as putea sa va descriu gustul acestor cornulete
delicioase....cred ca cel mai bine, ca sa va convingeti cat de bune sunt, sa
le pregatiti ;) Sunt extraordinar de delicioase! Un gust desavarsit, o
combinatie perfecta de visine, dulceata
de trandafiti si nuci....nu stiu ce as mai putea adauga ca sa va redau
gustul divin pe care il au....sunt minunate! Va recomand cu mult drag ;) Scumpa
mea surioara mi-a sugerat sa le fac cu aceasta umplutura....Multumesc draga mea!
;)
Ingrediente:
Untura, unt sau margarina – 250 g
Smantana 25% grasime – 250 g
Drojdie uscata – 1 lingurita
Un praf de sare
Faina – cat se cere (circa 600 g)
Zahar pudra – 200 g
Zahar pudra
vanilat – 80 g
Pentru umplutura:
Visine – 400 g
Dulceata de trandafiri – 1 borcan mic
Nuci macinate – 200
g
Mod de preparare: Se topeste untul si se lasa putin la
racit. Intr-un bol punem smantana, peste adaugam untul topit, se amesteca bine
compozitia. Se adauga praful de sare si drojdia, se amesteca, treptat se adauga
faina, se framanta un aluat cu o textutra moale. Se lasa la frigider pentru
20-30 minute. Dupa ce se scoate aluatul din frigider se mai framanta putin. Se
imparte aluatul in 3 bucati (365 g fiecare), se modeleaza din fiecare bucata a
cate 5 bile de aluat (73-75 g fiecare). Se intinde o foaie subtire pe masa de
lucru cu ajutorul unui facalet, avand forma rotunda. Se taie cu ajutorul unei
role de taiat aluat in 8 bucati (fasii) egale. In capatul fiecarei fasii se pun
visine date prin faina, dulceata de trandafiri si nuci macinate (cate putin din
fiecare). Visinele trebuie sa fie decongelate si stoarse de suc. Se ruleaza
dupa cum vedeti in poze sub forma de cornulet. Se pun in tava tapetata cu
hartie de copt, se coc la 180 grade C
timp de 30 minute, daca este cazul puteti sa le rumeniti putin si partea de
sus. Cat sunt fierbinti se dau prin zahar pudra (zaharul pudra simplu il amestecati cu cel vanilat). Se lasa sa se raceasca si se
pot servi cu multa placere.
(Mi-am tot dorit sa le fac cu untura de porc, din pacate nu am gasit in vanzare, nici in piata si nici in magazine)
(Mi-am tot dorit sa le fac cu untura de porc, din pacate nu am gasit in vanzare, nici in piata si nici in magazine)
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu