vineri, 6 martie 2015

Salata „Vinegret” - Салат „Винегрет” (de post)

     Absolut delicioasa si foarte usor de preparat. Este salata mea preferata inca din copilarie, mama o pregatea in zilele de post si nu numai, pentru ca o adora toata familia, avea cereri sa ne faca ori de cate ori ne era pofta de ea...pofticiosi mai eram ;)

Ingrediente:
Sfecla rosie – 1 mai mare sau 2-3 mai mici
Ceapa rosie – 1
Castraveti murati – 4-5
Mazare – 280 g
Morcovi – 2-3
Cartofi - 5-6
Ulei de floarea – soarelui – 2-3 linguri
Sare, piper – dupa gust

Mod de preparare: Se spala carofii, morcovii si sfecla rosie si se pun la fiert. Sfecla rosie întotdeauna se fierbe separat de restul legumelor. Dupa ce au fiert legumele se scurg de apă, se pun pe un platou sa se raceasca apoi se decojesc. Se taie toate legumele dupa cum vedeti si in poze in cuburi mici si se pun intr-un castron mai mare. Mazarea se scurge de apa, se spala si se adauga  la restul de legume. Se adauga uleiul, sarea si piperul, se amesteca foarte bine (se asezonează după preferință). Se aranjeaza in farfurii si se poate servi.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu