joi, 12 martie 2015

"Stelute cu ananas" si "Stelute cu fineti si coacaze negre".



         Simplu, rapid si foarte gustos! E nevoie sa aveti doar cateva ingrediente si realizati aceste stelute minunate. Sunt foarte gustoase si aromate. Puteti sa le preparati pentru musafiri cu siguranta vor fi imprsionati.

Ingrediente:
Aluat foietaj Bella – 800 g
Ananas felii – 1 cutie
Cirese confiate – 200 g
Fineti – 8 lingurite
Coacaze negre congelate – 50 g
Zahar – 4 linguri
Oua – 1
Mod de preparare:
Stelute cu ananas: Se preincalzeste cuptorul la 200 C.  Feliile de ananas se lasa la scurs, dupa care se tamponeaza bine cu un prosop de bucatarie. Aluatul se taie in fasii lungi apoi in 3 mai mici, se suprapun in forma de stea, in mijloc fixam felia de ananas, dupa care fasiile de aluat se aduc peste ananas. Se procedeaza la fel cu toate feliile de ananas, dupa care se ung fasiile de aluat cu ou batut si se presara cu zahar. La final se asaza cate o cireasa confiata in centrul fiecarei stelute. Se dau la cuptor timp de 15-20 minute, pana cand aluatul se umfla si se rumeneste frumos pe deasupra. 

Stelutete cu fineti : Se intinde putin foaia de aluat cu ajutorul unui facalet, se taie aluatul in patrate mici. Fiecare patrat se taie colturile, dupa cum se vede si in imagine, in mijloc punem cate o jumatate de lingurita de fineti, cateva fructe si se unesc colturile de aluat. Se ung cu ou batut se presara zahar si coc timp de 15-20 minute pana se rumenesc.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu