joi, 5 martie 2015

Biscuiti „Black and White”



        Biscuiti crocanti cu aroma de cafea si lamaie. De-i gusiti o data pur si simplu te indragostesti de ei, se topesc in gura. Se prepara usor si pot fi serviti alaturi de o cafea sau ceai. In zile obisnuite dar si cu o ocazie speciala. Cu siguranta va veti impresiona invitatii ;)

Ingrediente:

Pentru aluatul de vanilie:
Faina – 300 g
Unt – 200 g (82% grasime)
Zahar – 125 g
Galbenus – 2
Zahar vanilat – 1
Esenta de lamaie – 1

Pentru aluatul de cacao:
Faina – 300 g
Unt – 200 g (82% grasime)
Zahar – 125 g
Galbenus – 2
Cacao – 50 g
Lapte – 3 linguri
Esenta de cafea – 1 lingurita

Mod de preparare: Se mixeaza intr-un bol faina si untul taiat cuburi, pana se obtine o textura nisipoasa. Se adauga zaharul, zahar vanilat, galbenusurile de ou si esenta de lamaie. Se framanta toata compozitia pana obtinem o masa omogena. Se inveleste in folie alimentara si se lasa pe masa de lucru. Intre timp se prepara celalalt aluat de cacao. Se mixeaza faina si untul, la fel se obtine un aluat nisipos. Se adauga zaharul, galbenusurile de ou, cacao si 3 linguri de lapte, esenta de cafea. Apoi aluatul de cacao si cel de vanilie se imparte in doua si se obtine 4 bile de aluat. Aluatul de cacao se intinde in strat gros, (daca este nevoie ungeti mainile si masa de lucru cu putin ulei) se decupeaza cu ajutorul unei forme de prajituri, se suprapun figurinele obtinute, se preseaza putin, fara a deforma. Se invelesc in folie alimentara si se lasa la frigider pentru o ora. Cand figurinele s-au intarit, se intinde celalalt aluat de vanilie si se formeaza fasii care se lipesc de cilindru format. Se ruleaza, pana cand aluatul de cacao este in centrul celuilat aluat, intr-o farfurie plata se pun ornamente de ciocolata se ruleaza cilindru format. Se ambaleaza in folie alimentara, se pune la congelator pentru 2 ore.
Se intinde cate o bila de aluat cu cacao si vanilie, (daca este nevoie ungeti mainile si masa de lucru cu putin ulei) se decupeaza benzi. Se aseaza cate o banda din fiecare aluat pe o folie alimantara astfel: una de cacao si una de vanilie, al doilea rand se suprapun cate o banda de aluat de cacao peste aluatul de vanilie si peste cel de vanilie aluatul de cacao. Se procedeaza in continuare in mod similar, depinde cate randuri doriti sa faceti, se preseaza putin, fara a deforma. Se ambaleaza in folie alimentara si la fel se lasa la congelator pentru 2 ore.
Apoi se preincalzeste cuptorul la 180 C, inainte de a fi taiate se lasa putin (5 minute) la temperatura camerei, se taie mai usor, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, cilindru si blocul „tabla sah” in discuri groase, se aseaza biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt, pastrand putina distanta intre ei, se coc timp de 20 minute. Se racesc biscuitii si se servesc cu multa placere.

Spor la treaba! Pofta buna!

2 comentarii: