vineri, 6 martie 2015

Chiftele cu legume (de post)


Aceste chifetele am combinat legumele dupa preferinta mea :). Mmmm au iesit foarte bune ;)

Ingrediente:
Cartofi – 3
Morcov- 1
Dovlecel -1
Ceapa verde – 1legatura
Faina – 4- 5 linguri
Marar – 1 legatura (optional)
Sare, piper – dupa gust
Ulei de floarea-soarelui 

Mod de preparare: Cartofii, morcovul, se curata de coaja se spala, se dau prin razatoare. Ceapa se taie marunt si se pune la calit intr-o tigaie, apoi se adauga cartofii si morcovul. Se lasa sa se inabuseasca compozitia cateva minute, se adauga sare si piper. Dupa ce compozitia din tigaie s-a racit se da prin razatoare si dovlecelul, se amesteca cu compozitia de cartofi. Se adauga mararul taiat marunt si faina se amesteca bine totul. Incingem putin ulei in tigaie si cu o lingura punem din compozitie in tigaie. Se prajesc pe ambele parti, pana sunt rumenite bine. Se servesc calde.

Obs: Puteti sa le tamponati cu un prosop de bucatarie sa se absoarba excesul de ulei.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu