Daaa,
ne plac foarte mult aceste vafe de casa, se prepara foarte usor. Si sunt extrem
de gustoase. Nu a mai avut nimeni rabdare sa prepar si o umplutura s-au mancat
repede asa cum sunt ;) Si cateva cu inghetata...mmm delicioase!
Ingrediente:
Unt – 150 g
Zahar – 150 g
Oua- 4
Amidon alimentar – 50 g
Faina – 150 g
Lapte – 100 ml
Mod de preparare: Se
amesteca int-un bol untul moale cu zahar, apoi in timp ce mixam se adauga cate
un galbenus de ou. Dupa ce s-au incorporat galbenusurile se adauga amidonul,
faina si laptele. Separat se bat spuma albusurile de ou, se adauga in aluat. Se
obtine un aluat un pic mai dens decat la clatite. Se coc imediat, aparatul de
copt vafe se infierbanta, se unge cu putin ulei. In mijloc se pune cate o
lingura din compozitie, se inchide capacul si se coc. Timpul de coacere se
determina dupa culoarea vafelor, aproximativ 1 minut. Fiecare vafa dupa ce s-a
copt se ruleaza rapid cate este fierbinte, dupa ce se racesc nu se mai pot
rula, se intaresc. Se pun intr-o farfurie, cu grija una peste alta sa se
raceasca. Se pot umple cu o crema preferata doar inainte de servire. Sau le
puteti savura exact asa cum sunt.
Spor
la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu