marți, 17 martie 2015

Pachetele delicioase cu visine


          O reteta clasica de cornutele cu visine pe care ni le facea mama in copilarie. Cu totii o stim, e simpla si usor de preparat. Le-am schimbat doar forma dar au acelasi gust ca si cornuletele din copilarie. Puteti sa le faceti cu diferite umpluturi, gem cu nuci maruntite, dulceata de trandafiri, visine proaspete sau congelate. Si o mica diferenta, mama le facea cu untura, dar cum multi nu prefera untura, puteti inlocui cu unt sau margarina. Va recomand cu mult drag sunt delicioase ;)

Ingrediente:
Untura, unt sau margarina – 200 g
Smantana – 200 g
Drojdie uscata – 2 g
Un praf de sare
Faina – cat se cere (circa 480 g)
Visine – 350 g
Zahar pudra – 300 g

Mod de preparare: Se topeste untul si se lasa putin la racit. Intr-un bol punem smantana, peste adaugam untul topit, se amesteca bine compozitia. Se adauga praful de sare si drojdia, se amesteca, treptat se adauga faina, se framanta un aluat cu o textutra moale. Se lasa la frigider pentru 20-30 minute. Dupa ce se scoate aluatul din frigider se mai framanta putin. Se imparte aluatul in 4 bucatie, se modeleaza din fiecare bucata cate o bila de aluat. Se intinde o foaie subtire pe masa de lucru cu ajutorul unui facalet, dand-ui forma de dreptunghi. Se taie fasii cu ajutorul unei role de taiat aluat. In capatul fiecarei fasii se pun visine date prin faina. Visinele trebuie sa fie decongelate si stoarse de suc. Se ruleaza dupa cum vedeti in poze sub forma de pachetel. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 180 C timp de 30 minute, daca este cazul puteti sa le rumeniti putin si partea de sus. Cat sunt fierbinti se dau prin zahar pudra. Se lasa sa se raceasca si se pot servi cu multa placere.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu