luni, 23 martie 2015

Orez cu spanac (de post)

       O reteta delicioasa de orez cu spanac, se prepare foarte usor. Se serveste cald cu o salata de muraturi sau ca atare.

Ingrediente:
Orez – 1,5 pahare (Riso Scotti – orez cu bob rotund)
Apa – 3 pahare
Spanac congelat – 450 g
Pasta de rosii – 1 lingura
Morcov- 1
Ceapa – 1
Ardei capia – 1
Ulei de floarea soarelui
Sare, piper dupa gust
Frunza de dafin – 1

Mod de preparare: Se taie legumele marunt si se pun intr-o oala in care s-a incins putin ulei. Calim cateva minute legumele pana se rumenesc. Se adauga pasta de rosii, se amesteca bine compozitia si se lasa la foc mic 5 minute, se amesteca periodic. Se adauga spanacul, din nou se amesteca totul. Orezul se spala si se adauga in amestecul de legume. Se adauga apa, se asezoneaza cu sare si piper, se adauga si frunza de dafin. Se amesteca din nou toata compozitia. Dupa acest pas, este foarte important sa nu mai amestecam deloc. Se da focul la maxim pana incepe sa fiarba, apoi fierbeti la foc mic timp de  13 minute. Se opreste focul, se pune un capac peste oala si se lasa 1 ora. Orezul ramane intreg si foarte gustos. Se serveste cald cu o salata de muraturi sau ca atare.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu