O
reteta delicioasa de orez cu spanac, se prepare foarte usor. Se
serveste cald cu o salata de muraturi sau ca atare.
Ingrediente:
Orez – 1,5 pahare (Riso Scotti – orez cu
bob rotund)
Apa – 3 pahare
Spanac congelat – 450 g
Pasta de rosii – 1 lingura
Morcov- 1
Ceapa – 1
Ardei capia – 1
Ulei de floarea soarelui
Sare, piper dupa gust
Frunza de dafin – 1
Mod de preparare:
Se taie legumele marunt si se pun intr-o oala in care s-a incins putin ulei.
Calim cateva minute legumele pana se rumenesc. Se adauga pasta de rosii, se amesteca
bine compozitia si se lasa la foc mic 5 minute, se amesteca periodic. Se adauga
spanacul, din nou se amesteca totul. Orezul se spala si se adauga in amestecul
de legume. Se adauga apa, se asezoneaza cu sare si piper, se adauga si frunza
de dafin. Se amesteca din nou toata compozitia. Dupa acest pas, este foarte
important sa nu mai amestecam deloc. Se da focul la maxim pana incepe sa
fiarba, apoi fierbeti la foc mic timp de 13 minute. Se opreste focul, se pune un capac
peste oala si se lasa 1 ora. Orezul ramane intreg si foarte gustos. Se serveste
cald cu o salata de muraturi sau ca atare.
Spor
la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu