sâmbătă, 28 martie 2015

Clătite delicioase cu vișine


            O reteta delicioasa de clatite, aromate, cu gust placut de unt. Puteti sa le savurati cu frisca sau inghetata de frsica, doar cu visine sau cu oricare alta umplutura preferati. Sau chiar fara nimic. Sunt absolut delicioase! Va recomad cu mult drag ;)

Ingrediente:
Faina – 250 g
Oua – 200 g 
Lapte  - 600 ml
Zahar- 60 g
Zahar vanilat – 2 plicuri
Ulei- 20 g
Sare - 2 g

Unt pentru uns tigaia- folositi cat este necesar

Visine in suc propriu – 1 borcan
Frisca pentru servire

Vă recomand să mai încercați varianta să înlocuiți 300 ml de lapte cu bere. Sunt super delicioase și așa 😊
Mod de preparare: Intr-un bol se mixeaza ouale și zaharul, zaharul vanilat, sare. Se adauga 1/2 din cantitatea de faina, se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase. Se adauga lapte aproximativ 100 ml, se amestecă. Apoi restul de făină, din nou amestecam totul și restul de lapte, omogenizam bine compozita. Se adaugă uleiul,  se amestecă din nou. Se incinge o tigaie, se unge cu putin unt, dupa ce s-a infierbantat destul de bine, cu ajutorul unui polonic se ia din aluat. Masurati cantitatea suficienta de aluat incat sa va ajunga sa intindeti pe toata suprafata tigaii o clatita. Se rumenesc pe ambele parti. Dupa ce se coc toate clatitele se ruleaza cu visine sau oricare alta umplutura preferati. Se servesc cu frisca sau inghetata de frisca. 


Spor la treaba! Pofta buna!

Rulouri din napolitane

           Daaa, ne plac foarte mult aceste vafe de casa, se prepara foarte usor. Si sunt extrem de gustoase. Nu a mai avut nimeni rabdare sa prepar si o umplutura s-au mancat repede asa cum sunt ;) Si cateva cu inghetata...mmm delicioase!

Ingrediente:
Unt – 150 g
Zahar – 150 g
Oua- 4
Amidon alimentar – 50 g
Faina – 150 g
Lapte – 100 ml

Mod de preparare: Se amesteca int-un bol untul moale cu zahar, apoi in timp ce mixam se adauga cate un galbenus de ou. Dupa ce s-au incorporat galbenusurile se adauga amidonul, faina si laptele. Separat se bat spuma albusurile de ou, se adauga in aluat. Se obtine un aluat un pic mai dens decat la clatite. Se coc imediat, aparatul de copt vafe se infierbanta, se unge cu putin ulei. In mijloc se pune cate o lingura din compozitie, se inchide capacul si se coc. Timpul de coacere se determina dupa culoarea vafelor, aproximativ 1 minut. Fiecare vafa dupa ce s-a copt se ruleaza rapid cate este fierbinte, dupa ce se racesc nu se mai pot rula, se intaresc. Se pun intr-o farfurie, cu grija una peste alta sa se raceasca. Se pot umple cu o crema preferata doar inainte de servire. Sau le puteti savura exact asa cum sunt.

Spor la treaba! Pofta buna!

luni, 23 martie 2015

Orez cu spanac (de post)

       O reteta delicioasa de orez cu spanac, se prepare foarte usor. Se serveste cald cu o salata de muraturi sau ca atare.

Ingrediente:
Orez – 1,5 pahare (Riso Scotti – orez cu bob rotund)
Apa – 3 pahare
Spanac congelat – 450 g
Pasta de rosii – 1 lingura
Morcov- 1
Ceapa – 1
Ardei capia – 1
Ulei de floarea soarelui
Sare, piper dupa gust
Frunza de dafin – 1

Mod de preparare: Se taie legumele marunt si se pun intr-o oala in care s-a incins putin ulei. Calim cateva minute legumele pana se rumenesc. Se adauga pasta de rosii, se amesteca bine compozitia si se lasa la foc mic 5 minute, se amesteca periodic. Se adauga spanacul, din nou se amesteca totul. Orezul se spala si se adauga in amestecul de legume. Se adauga apa, se asezoneaza cu sare si piper, se adauga si frunza de dafin. Se amesteca din nou toata compozitia. Dupa acest pas, este foarte important sa nu mai amestecam deloc. Se da focul la maxim pana incepe sa fiarba, apoi fierbeti la foc mic timp de  13 minute. Se opreste focul, se pune un capac peste oala si se lasa 1 ora. Orezul ramane intreg si foarte gustos. Se serveste cald cu o salata de muraturi sau ca atare.

Spor la treaba! Pofta buna!