vineri, 15 mai 2015

Fursecuri „Nucusoare umplute” cu cacao


       Ma tot gandeam ce desert sa gatesc pentru acest weekend, sa fac nucusoare umplute, dar ceva diferit de ce am facut pana acum
http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2015/02/fursecuri-nucusoare-umplute.html de aici mi-a venit ideea sa adaug cacao in aluat si au iesit chiar foarte reusite :) seamana mult mai bine cu nucile reale, adevarate ;) Umplutura? Am zis sa fac ceva cu ciocolata... si de aici a fost chiar usor sa fac o combinatie de nuci cu ciocolata si mascarpone :) Sunt extrem de delicioase!!! Va recomand cu mult drag :)

Ingrediente:
Oua – 2
Zahar – 200 g
Untura de porc – 200 g (unt sau margarina)
Smantana 30% grasime – 4 linguri
Bicarbonat de amoniu – 1 lingurita
Faina – aproxim. 600-700 g (cat se cere)
Cacao – 2 linguri
Zahar vanilat bourbon – 1 plic

Umplutura de ciocolata:
Ciocolata neagra – 280 g
Unt – 50 g
Mascarpone – 250 g
Nuci prajite macinate – 200 g (amestec de nuci grecesti, migdale, seminte de floarea-soarelui)

Sau puteti opta pentru alta umplutura, vedeti aici: http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2015/02/fursecuri-nucusoare-umplute.html

Mod de preparare: Se mixeaza intr-un bol ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtinem o compozitie cremoasa, se adauga smantana, se amesteca. Apoi untura la temperatura camerei, se amesteca (puteti inlocui cu unt sau margarina) apoi se adauga bicarbonatul de amoniu, din nou se amesteca compozitia foarte bine. Treptat se adauga faina, (se amesteca o parte din faina cu cacao apoi se adauga si restul de faina) se obtine un aluat moale, nelipicios. Se inveleste aluatul intr-o folie alimentara si se lasa la frigider pentru o jumatate de ora. Din aluat se formeaza mici bilute (7-8g fiecare), pe care le punem in forma de copt nuci, bine infierbantata anterior. Se coc pe flacara aragazului pe ambele parti, se verifica din cand in cand, pana sunt suficient de rumene pe ambele parti. Mare atentie! Aluatul fiind cu cacao nu prea se intelege din prima cand sunt bine coapte, dar  dupa 2-3 transe de facut va dati seama cand sunt bine coapte, sa nu fie nici crude si nici sa nu le ardeti). Nucile obtinute se lasa sa se raceasca apoi se curata de surplusul de pe margini (se foloseste la umplutura, depinde pentru ce umplutura optati sa faceti). Se umple fiecare jumatate de nuca cu umplutura si se unesc formand astfel o nuca. Se pastreaza la frigider minim 12 ore pentru a se inmuia, verificati daca este nevoie le mai lasati sa se inmoaie bine, (acoperiti vasul in care le pastrati cu folie alimentara), inainte de servire se poate  presara peste zahar pudra, depunde cum doriti sa le serviti. Sunt destul de frumoase si fara zahar :)

Mod de preparare umplutura: Se topeste la baie de aburi ciocolata, se adauga untul, apoi toata compozitia se incorporeaza cu mascarpone mixat putin anterior. Se adauga surplusul de pe marginile nucilor si nuci macinate. Se amesteca foarte bine toata compozitia si este gata de umplut fursecurile :)

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu