marți, 12 mai 2015

Inghetata de avocado


       Daca tot a inceput sezonul va prezint o inghetata cremaosa, racaritoare si super delicioasa! O serviti simpla, cu frisca, cu ciocolata sau diverse sosuri dulci :)

Ingrediente:
Avocado coapte – 2
Suc de la o portocala
Smantana – 300 g
Smantana pentru frisca – 300 ml
Oua – 2
Zahar – 100 g
Zahar vanilat – 1 plic

Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca cu ajutorul unui mixer ouale cu zahar si zahar vanilat, pana se obtine o crema densa. Se pune la foc mic smantana pana incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga in compozitia de oua, se amesteca. Se lasa crema sa se raceasca. Avocado se curata se taie in bucati mici si se mixeaza la blender. Pana obtinem o crema fina, se adauga sucul de portocala si se amesteca din nou. Intr-un bol se bate frisca bine, se adauga crema de avocado si crema de ou. Se omogenizeaza compozitia, se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la congelator pentru 3 ore. Apoi se scoate din congelator, se zdrobeste gheata, se amesteca cu un mixer bine pana devine fina. Se acopera din nou si se lasa la rece peste noapte. Inainte de servire se lasa la temperatura camerei 15 minute.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu