Daca tot a inceput sezonul va
prezint o inghetata cremaosa, racaritoare si super delicioasa! O serviti
simpla, cu frisca, cu ciocolata sau diverse sosuri dulci :)
Ingrediente:
Avocado
coapte – 2
Suc
de la o portocala
Smantana
– 300 g
Smantana
pentru frisca – 300 ml
Oua
– 2
Zahar
– 100 g
Zahar
vanilat – 1 plic
Mod
de preparare: Intr-un
bol se amesteca cu ajutorul unui mixer ouale cu zahar si zahar vanilat, pana se
obtine o crema densa. Se pune la foc mic smantana pana incepe sa fiarba, se ia
de pe foc si se adauga in compozitia de oua, se amesteca. Se lasa crema sa se
raceasca. Avocado se curata se taie in bucati mici si se mixeaza la blender.
Pana obtinem o crema fina, se adauga sucul de portocala si se amesteca din nou.
Intr-un bol se bate frisca bine, se adauga crema de avocado si crema de ou. Se
omogenizeaza compozitia, se acopera vasul cu folie alimentara si se lasa la
congelator pentru 3 ore. Apoi se scoate din congelator, se zdrobeste gheata,
se amesteca cu un mixer bine pana devine fina. Se acopera din nou si se lasa la
rece peste noapte. Inainte de servire se lasa la temperatura camerei 15 minute.
Spor
la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu