vineri, 22 mai 2015

Ficat de curcan în sos aromat



        O mancare foarte gustoasa si aromata. Ficatul este foarte moale si se prepara foarte usor. In scurt timp aveti o cina delicioasa si sanatoasa :)

Ingrediente:
Ficat  de curcan – 500 g
Bicarbonat de sodiu – 1 lingurita
Ceapa -2
Rosii cuburi – ½ cutie sau rosii uscate 5-6 bucati
Pasta de tomate – 1 lingura
Smantana 30% - 4 linguri
Coniac – 2 linguri
Piper proaspat macinat, sare – dupa gust
Nucusoara – un varf de lingurita
Frunza de dafin - 1
Usturoi – 2-3 catei
Ulei

Mod de preparare: Ficatul se spala se portioneaza in bucati mici. Se lasa intr-un vas cu apa cu o lingurita de bicarbinat de sodium pentru 30 minute. Intre timp se curate ceapa si se marunteste, se pune la calit in putin ulei pana se rumeneste, apoi se adauga ficatul (bine scurs de apa in care a stat) se lasa sa se caleasca putin amestecand din cand in cand timp de 4-5 minute, nu mai mult, ficatul trebuie sa-si schimbe culoarea la exterior dar in interior nu trebuie sa ramana moale de culoare roz. Se adauga  cele 2 linguri de coniac, se amesteca se lasa pe foc inca cateva minute 3-4 sa se evapore alcoolul. Se adauga sarea, piperul, usturouil taiat, nucusoara. Se se adauga smantana si se amesteca din nou. La final se adauga rosiile si pasta de rosii si frunza de dafin, se mai lasa inca 4-5 minute sa fiarba. Apoi se ia de pe foc se acopera vasul cu cun capac si se lasa deoparte timp de 15-20 minute. Se serveste cu orice garnitura preferati si care o puteti gati in paralel. Noi am servit cu hrisca, foare gustos!

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu