O
ciorba ce o gatea mama des pentru ca ne placea foarte mult. Se prepara usor, o
mancare foarte gustoasa si satioasa. Sunt mai multe modalitati de a o prepara,
uneori calesc legumele in putin ulei, dar obisnuiesc mai des doar sa le fierb
este mai sanatoasa. Este foarte delicioasa si in zilele de post, desigur fara carne :)
Ingrediente:
Carne
de vita sau porc cu os – 1 kg
Sfecla
rosie – 1 mai mare (fiarta si data prin razatoare)
Varza
proaspata – ½ (mica) (optional)
Ceapa – 1 sau ceapa verde o legatura
Cartofi - 2-3
Ardei – 1
Rosii – 2 -3
Radacina de patrunjel – 1
Radacina de pastarnac - 1
Radacina de telina – 1 (mai mica)
Morcov – 1
Patrujnel proaspat – 1 legatura
Leustean – 1 legatura
Sare, piper boabe, frunza de dafin
Bors acru – 500 ml (sau zeama de
lamaie dupa gust)
Dupa
preferinte mai puteti adauga si fasole in ciorba este foarte gustoasa :)
fierte deja, spre final.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucati si se spala foarte bine. Se pune la fiert intr-o cratita
mai mare, se adauga sare, piper boabe si frunza de dafin. Cand incepe sa fiarba
adunati spuma ce se formeaza (daca este cazul schimbati apa). Intre timp se
curata, se spala si se taie cuburi mici legumele (morcovul, radacina de
patrunjel, pastarnacul,telina, ceapa, ardeiul , cartofii, rosiile), varza se
taie fasii subtiri. Cand carnea este fiarta se adauga legumele, lasam sa
fiarba. Separat se fierbe borsul si se adauga in zeama dupa ce au fiert toate
legumele, apoi se adauga sfecla rosie si oprim focul. La final se adauga patrunjel
si leustean tocat marunt. Serviti cu smantana sau fara. Foarte delicioasa!
Obs
: Am trecut varza optional, este foarte gustoasa si fara, dar de data aceasta
am uitat sa cumpar :)
Spor
la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu