miercuri, 13 mai 2015

Bors Rosu


         O ciorba ce o gatea mama des pentru ca ne placea foarte mult. Se prepara usor, o mancare foarte gustoasa si satioasa. Sunt mai multe modalitati de a o prepara, uneori calesc legumele in putin ulei, dar obisnuiesc mai des doar sa le fierb este mai sanatoasa. Este foarte delicioasa si in zilele de post, desigur fara carne :)

Ingrediente:
Carne de vita sau porc cu os – 1 kg
Sfecla rosie – 1 mai mare (fiarta si data prin razatoare)
Varza proaspata – ½ (mica) (optional)
Ceapa – 1 sau ceapa verde o legatura
Cartofi  - 2-3
Ardei  – 1
Rosii – 2 -3
Radacina de patrunjel – 1
Radacina de pastarnac - 1
Radacina de telina – 1 (mai mica)
Morcov – 1
Patrujnel proaspat – 1 legatura
Leustean – 1 legatura
Sare, piper boabe, frunza de dafin
Bors acru – 500 ml (sau zeama de lamaie dupa gust)

Dupa preferinte mai puteti adauga si fasole in ciorba este foarte gustoasa :) fierte deja, spre final.

Mod de preparare: Carnea se taie bucati si se spala foarte bine. Se pune la fiert intr-o cratita mai mare, se adauga sare, piper boabe si frunza de dafin. Cand incepe sa fiarba adunati spuma ce se formeaza (daca este cazul schimbati apa). Intre timp se curata, se spala si se taie cuburi mici legumele (morcovul, radacina de patrunjel, pastarnacul,telina, ceapa, ardeiul , cartofii, rosiile), varza se taie fasii subtiri. Cand carnea este fiarta se adauga legumele, lasam sa fiarba. Separat se fierbe borsul si se adauga in zeama dupa ce au fiert toate legumele, apoi se adauga sfecla rosie si oprim focul. La final se adauga patrunjel si leustean tocat marunt. Serviti cu smantana sau fara. Foarte delicioasa! 

Obs : Am trecut varza optional, este foarte gustoasa si fara, dar de data aceasta am uitat sa cumpar :)

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu