marți, 19 mai 2015

Dorada la cuptor


        Un peste foarte gustos, suculent si foarte aromat. Foarte usor de preparat cu un rezultat extraordinar de gustos :) Serviti cu o salata de legume proaspete sau legume gatite la aburi cum am procedat. Perfect pentru o cina sau o masa satioasa la pranz :)

Ingrediente:
Peste Dorada – 2 (pescuit, nu acvacultura)
Felii de lamaie – 4
Busuioc uscat – 1 lingurita sau  proaspat cateva frunze
Usturoi – 5-6 catei de usturoi
Ulei de masline – 2 lingurite
Otet balsamic

Mod de preparare: Pestele se curata de solzi si de maruntaie, se spala. Se pune pe un prosop de bucatarie sa se absoaba toata apa. Se condimenteaza cu sare si piper, busuioc, se adauga in interior feliile de lamaie si usturoiul. Se stropeste cu putin ulei de masline. Se introduce la cuptor preincalzit la 180 grade C pentru 45-50 minute. Cu 15 minute inainte de a fi scos din cuptor se stopeste cu putin otet balsamic. In poze vedeti si rezultatul, pacat ca nu puteti si degusta :) ramane doar sa-l preparati, mai ales ca se prepara foarte usor.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu