Aceasta mancare delicioasa a
pregatit-o sotul meu :) va prezint din pacate doar cu poza de final, era atat de
entuziasmat ca pregateste ceva gustos ca a uitat de poze :) Mmmm foarte gustos...carnea este foarte moale cu o aroma
si gust deosebit :)
Ingrediente:
Ceafa
de vita – 1 kg
Ceapa
– 800 g
Usturoi
– 2-3 catei
Otet
balsamic – 1 lingura
Pasta
de rosii – 1 lingura
Boia
dulce – 3 linguri
Boia
iute – ¼ lingurita (optional)
Oregano
– 1 lingurita
Cimbru
uscat – ½ lingurita
Ienibahar
– 4-5 boabe sau ½ lingurita (macinat)
Piper
verde boabe – 5-6
Coaja
rasa de lamaie – ½
Frunza
de dafin – 1
Supa
de vita – 1 borcan (400 ml)
Ulei
– 6 linguri
Sare
– dupa gust
Mod
de preparare: Carnea
se spala, se taie cuburi mici. Ceapa se toaca marunt, se pune intr-o tigaie
incinsa cu ulei si se caleste la foc mediu pana se caramelizeaza, amesetcand
din cand in cand. Se adauga usturoiul strivit, pasta de rosii si se caleste
inca 5 minute. Acum se muta totul intr-o oala cu fundul gros sau in tuci (ceaun).
Se pune din nou la foc, cand s-a infierbantat amestecul de ceapa se adauga
carnea, se amesteca totul bine. Se adauga boiaua dulce si iute, oregano, cimbru
uscat, supa de vita si otetul. Se amesteca si se lasa sa fiarba. Se adauga
piperul verde si ienibaharul. Se pune un capac peste vas si se lasa sa fiarba
la foc mic timp de 2 ore. Se amesteca in gulas la 20 minute si supravegheati sa
nu scada foarte mult. Spre final se adauga dafinul si coaja de lamaie, sarea. Se
gusta, dupa preferinte puteti sa mai adaugati din condimente. Se verifica si
carnea ar trebui sa fie frageda si moale. Apoi serviti asa simplu cum este sau
cu cartofi copti sau fierti, cu paste sau cu orice altceva va place :)
Spor
la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu