miercuri, 13 mai 2015

Gulas de vita


       Aceasta mancare delicioasa a pregatit-o sotul meu :) va prezint din pacate doar cu poza de final, era atat de entuziasmat ca pregateste ceva gustos ca a uitat de poze :) Mmmm foarte gustos...carnea este foarte moale cu o aroma si gust deosebit :)

Ingrediente:
Ceafa de vita – 1 kg
Ceapa – 800 g
Usturoi – 2-3 catei
Otet balsamic – 1 lingura
Pasta de rosii – 1 lingura
Boia dulce – 3 linguri
Boia iute – ¼ lingurita (optional)
Oregano – 1 lingurita
Cimbru uscat – ½ lingurita
Ienibahar – 4-5 boabe sau ½ lingurita (macinat)
Piper verde boabe – 5-6
Coaja rasa de lamaie – ½
Frunza de dafin – 1
Supa de vita – 1 borcan (400 ml)
Ulei – 6 linguri
Sare – dupa gust

Mod de preparare: Carnea se spala, se taie cuburi mici. Ceapa se toaca marunt, se pune intr-o tigaie incinsa cu ulei si se caleste la foc mediu pana se caramelizeaza, amesetcand din cand in cand. Se adauga usturoiul strivit, pasta de rosii si se caleste inca 5 minute. Acum se muta totul intr-o oala cu fundul gros sau in tuci (ceaun). Se pune din nou la foc, cand s-a infierbantat amestecul de ceapa se adauga carnea, se amesteca totul bine. Se adauga boiaua dulce si iute, oregano, cimbru uscat, supa de vita si otetul. Se amesteca si se lasa sa fiarba. Se adauga piperul verde si ienibaharul. Se pune un capac peste vas si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 2 ore. Se amesteca in gulas la 20 minute si supravegheati sa nu scada foarte mult. Spre final se adauga dafinul si coaja de lamaie, sarea. Se gusta, dupa preferinte puteti sa mai adaugati din condimente. Se verifica si carnea ar trebui sa fie frageda si moale. Apoi serviti asa simplu cum este sau cu cartofi copti sau fierti, cu paste sau cu orice altceva va place :)

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu