O tarta simpla la prima vedere,
uitandu-ne la ingrediente, chiar sunt putine. Dar foarte delicioasa si aromata.
Cat timp s-a copt a raspandit o aroma toata casa si nu numai...am deschis
geamul sa se aeriseasca, cred ca le-am facut pofta si la vecini :) Sau cand mai vine sora-mea in vizita, dupa ce intra in casa imi zice : „ Ah!
Da! Eram sigura ca de la tine miroase atat de bine”, de la cuptor :)
Ingrediente: (diametru tava 26 cm)
Margarina Rama Maestro sau unt – 250 g
(la temperatura camerei)
Faina – 350 g
Zahar – 100 g
Oau – 1
Pentru
umplutura:
Unt – 50 g
Mere taiate cuburi – 1 kg (decojite si
curatate de cotor)
Zahar – 5 linguri
Scortiosara macinata – ½ lingurita
Altele:
Pesmet pentru tava si putina margarina
Zahar pudra
Mod de preparare: Mai
intai se pregateste umplutura. Se spala merele, se decojesc, se curata de cotor,
se taie cuburi mici. Se topeste intr-o tigaie untul, se adauga merele, zaharul
si scortisoara. Se prajesc pana se rumenesc si scade din zeama, se paseaza
putin, dar totusi sa ramana si bucati intregi. Se lasa umplutura sa se
raceasca. Se pun toate ingredientele pentru aluat intr-un bol, se framanta un
aluat, se presara putina faina si se aduna aluatul. Se taie 1/3 din el si se
inveleste in folie de aluminiu si se lasa la congelator petru o ora. Cealalta
parte de aluat 2/3 se lasa 30 minute, apoi se intinde in tava unsa cu margarina
si presarat cu pesmet. Peste care se pune umplutura, racita deja. Se pune tava cu tarta la frigider pana este suficient de inghetata bucata mica de aluat. Apoi se da prin
razatoare peste. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 40
minute la 200 grade C. Se lasa sa se raceasca in tava se scoate inelul
detasabil. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu