miercuri, 27 mai 2015

Tarta cu mere


        O tarta simpla la prima vedere, uitandu-ne la ingrediente, chiar sunt putine. Dar foarte delicioasa si aromata. Cat timp s-a copt a raspandit o aroma toata casa si nu numai...am deschis geamul sa se aeriseasca, cred ca le-am facut pofta si la vecini :) Sau cand mai vine sora-mea in vizita, dupa ce intra in casa imi zice : „ Ah! Da! Eram sigura ca de la tine miroase atat de bine”, de la cuptor :)

Ingrediente: (diametru tava 26 cm)
Margarina Rama Maestro sau unt – 250 g (la temperatura camerei)
Faina – 350 g
Zahar – 100 g
Oau – 1
Pentru umplutura:
Unt – 50 g
Mere taiate cuburi – 1 kg (decojite si curatate de cotor)
Zahar – 5 linguri
Scortiosara macinata – ½ lingurita
Altele:
Pesmet pentru tava si putina margarina
Zahar pudra

Mod de preparare: Mai intai se pregateste umplutura. Se spala merele, se decojesc, se curata de cotor, se taie cuburi mici. Se topeste intr-o tigaie untul, se adauga merele, zaharul si scortisoara. Se prajesc pana se rumenesc si scade din zeama, se paseaza putin, dar totusi sa ramana si bucati intregi. Se lasa umplutura sa se raceasca. Se pun toate ingredientele pentru aluat intr-un bol, se framanta un aluat, se presara putina faina si se aduna aluatul. Se taie 1/3 din el si se inveleste in folie de aluminiu si se lasa la congelator petru o ora. Cealalta parte de aluat 2/3 se lasa 30 minute, apoi se intinde in tava unsa cu margarina si presarat cu pesmet. Peste care se pune umplutura, racita deja. Se pune tava cu tarta la frigider pana este suficient de inghetata bucata mica de aluat. Apoi se da prin razatoare peste. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 40 minute la 200 grade C. Se lasa sa se raceasca in tava se scoate inelul detasabil. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu