O mancare foarte gustoasa si usor de
preparat. Aceasta reteta delicioasa o am de la un suflet drag, o prietena
foarte apropiata :) Multumesc! A iesit extraordinar de gustoasa! Va recomand
cu mult drag :)
Ingrediente:
Carne
de rata (curcan, vita, pui) – 400 g
Cartofi
-5-6
Ceapa
– 1 (mare sau 2 medii)
Morcov
– 1
Telina
– ½ daca este mare sau una mica
Ardei
gras -1
Pasta
de rosii – 1 lingura sau ½ cutie de rosii cuburi
Piper
negru boabe
Frunza
dafin – 1
Ulei
Sare
Marar,
patrunjel
Mod
de preparare: Ceapa
se taie marunt si se pune la calit in putin ulei, pana se inmoaie. Se adauga
carnea portionata in bucati, se amesteca, la acest pas gatim bine carnea. Se adauga
morcovul si telina taiate marunt, se amesteca. Dupa ce s-au gatit putin legumele
se mai adauga ardeiul gras. Apoi se adauga cartofii taiati bucati mai mari, se
amesteca totul. Se adauga apa incat sa
acopere bine toate ingredientele, se da focul mare, cand a inceput totul sa
fiarba se face focul mic si se lasa sa fiarba. Se adauga sarea, piperul si frunza
de dafin. Cu aproximativ 5 minute inainte de a fi gata adaugam pasta de rosii,
amestecam cu grija. Adaugam verdeata si oprim focul. Lasam mancarea acoperita
cu un capac sa se patrunda aromele, aproximativ 15 minute. Inainte de servire
puteti sa presarati in farfurie putina verdeata, dupa preferinta.
Spor
la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu