vineri, 15 mai 2015

Cartofi cu carne de rata


        O mancare foarte gustoasa si usor de preparat. Aceasta reteta delicioasa o am de la un suflet drag, o prietena foarte apropiata :) Multumesc! A iesit extraordinar de gustoasa! Va recomand cu mult drag :)

Ingrediente:
Carne de rata (curcan, vita, pui) – 400 g
Cartofi -5-6
Ceapa – 1 (mare sau 2 medii)
Morcov – 1
Telina – ½ daca este mare sau una mica
Ardei gras -1
Pasta de rosii – 1 lingura sau ½ cutie de rosii cuburi
Piper negru boabe
Frunza dafin – 1
Ulei
Sare
Marar, patrunjel

Mod de preparare: Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei, pana se inmoaie. Se adauga carnea portionata in bucati, se amesteca, la acest pas gatim bine carnea. Se adauga morcovul si telina taiate marunt, se amesteca. Dupa ce s-au gatit putin legumele se mai adauga ardeiul gras. Apoi se adauga cartofii taiati bucati mai mari, se amesteca totul.  Se adauga apa incat sa acopere bine toate ingredientele, se da focul mare, cand a inceput totul sa fiarba se face focul mic si se lasa sa fiarba. Se adauga sarea, piperul si frunza de dafin. Cu aproximativ 5 minute inainte de a fi gata adaugam pasta de rosii, amestecam cu grija. Adaugam verdeata si oprim focul. Lasam mancarea acoperita cu un capac sa se patrunda aromele, aproximativ 15 minute. Inainte de servire puteti sa presarati in farfurie putina verdeata, dupa preferinta.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu