duminică, 17 mai 2015

Placintele cu spanac si cascaval



Aici le-am dat alta forma si sunt mai mari, din total ingrediente 16 bucati.

            In primul rand vreau sa va zic ce este nou la aceasta reteta :)aluatul este fara drojdie, eram foarte curioasa pana sa ma apuc sa le fac, cum va decurge tot procesul de la framantare pana la degustare :)  Vreau sa va marturisesc ca aceste placintele sunt foarte gustoase, mare diferenta de cele facute dupa reteta mamei nu este, difernata ar fi mai mult umplutura, ceea ce este nou pentru mine. Dar puteti sa optati pentru oricare din umpluturi preferati. Foarte gustoase si o alegere perfecta pentru umplutura de spanac, am facut cateva si cu visine, doar sunt preferatele noaste.
Sunt extraordinar de bune imediat scoase din cuptor :)

Ingrediente:
Faina – 1 kg
Ulei – 25 ml
Sare- 15 g
Zahăr- 10 g
Oua - 2
Apa calduta – 500 ml

Ulei de floarea-soarelui - 500 ml 
1 ou batut si susan 

Va recomand faina alba de grau ungureasca Liszt tip 550. Si TITAN 000 este foarte foarte bună 😊

Mod de preparare: Se amesteca intr-un vas apa calduta cu sare si zahar, pana se dizolva tot zaharul si sarea. Se adauga uleiul si ouale. Se amesteca totul bine, se adauga treptat faina si se framanta un aluat, daca este necesar mai adaugati putina faina, pana nu se mai lipeste de maini.  Lasam aluatul la odihnit 30 minute. Din aluat formam mici bile (8 bucati,prima transa), fiecare bucata de aluat o intindem cu facaletul (presaram masa cu faina) si apoi o punem pe o farfurie unsa bine cu ulei, ungem bine foaia de placina si deasupra cu ulei (puneti ulei mai mult, daca nu este suficient ulei se vor lipi una de alta si nu mai putem face nimic sa salvam aluatul). Le intindem pe toate si punem una peste alta unse cu mult ulei.
       Apoi le lasam un pic sa stea in ulei, 5-10 minute, dupa ce am terminat sa le intindem cu facaletul pe toate. Intoarcem foile din farfurie si incepem cu prima foaie care am pus-o in farfurie, o punem pe masa unsa cu ulei si o intindem, atent cu grija, foarte subtire. Aluatul este moale si se poate rupe oricand,  va recomand la aceasta etapa sa nu va grabiti. Apoi impreunam partea din stanga si apoi cea din dreapta (stropim putin ulei). La capat si la mijloc de placinta punem umplutura, se taie placinta in 2 bucati, se impaturesc sub forma de triunghi, sper ca va explic destul de bine, va orientati si dupa poze :) se pun in tava unsa cu ulei, se ung cu ou batut si se presara sunan.
     Dam la cuptor preincalzit la 220 grade C pentru 30 minute, pana se rumenesc. Din restul de aluat mai formati inca 8 bile apoi procedura e similara. In total va iese din aceasta cantitate de aluat 32 de placintele. Le puteti servi fierbiti sau calde!!! Depinde cum va place. Va garantez sunt delicioase!!! :)

Pentru umplutura:
Spanac congelat - 700 g
Mozzarella – 200 g
Telemea – 100 g
Parmesan – 100 g
Ceapa – 2 medii
Oua – 2
Sare, piper

Mod de preparare: Spanacul se decongeleaza si scurge de zeama si se pune intr-un vas, mozzarella si branza telemea se dau prin razatoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei. Se amesteca toate ingredientele se adauga sare si piper dupa gust.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu