joi, 30 aprilie 2015

Tarta cu crema de ciocolata si capsuni


      M-a impresionat foarte mult aceasta tarta, de la modul cum arata, cum se prepara..... foarte simplu...... pana la gustul extraordinar pe care il are :) Un desert de exceptie! Avem pe cine rasfata astazi cu un desert delicios :) :) :)

Ingrediente: ( tava 27 cm)
Biscuiti Oreo – 400 g
Unt topit – 150 g
Smantana pentru frisca Dorna – 200 ml
Ciocolata cu lapte Milka – 200 g
Ciocolata neagra Schogetten – 100 g
Capsuni – 300 g
Fulgi de migdale

Mod de preparare: Biscuitii Oreo se maruntesc la blender. Se pun intr-un bol, se adauga peste unt topit. Se amesteca foarte bine, compozitia se pune intr-o tava pentru tarte, se repartizeaza cu o lingura uniform pe toata suprafata. Se da tava la congelator, intre timp pregatim crema de ciocolata. Se pune la foc smantana pentru frisca, se infierbanta bine, fara sa fiarba, se ia de pe foc. Se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste toata si avem o compozitie omogena. Se toarna peste tarta, se orneaza cu capsuni, se da la frigider pentru 2 ore. Apoi se decoreaza cu fulgi de migdale. (La acest pas, ar fi trebuit sa scot cumva tarta din tava, dar sincer nu am riscat, m-am gandit ca are un blat totusi fraged. Am taiat tarta cu un cutit bine ascutit, incet, sa atinga foarte putin tava, sa nu se deterioreze). Se aranjeaza pe un platou. Si serviti cu mare placere :) cu un suc, ceai, cafea.

Spor la treaba! Pofta buna!

miercuri, 29 aprilie 2015

Ciorba de pui cu taietei de casa



          O reteta clasica de ciorba de pui, este si mai gustoasa daca aveti sau puteti sa faceti rost de pui crescut la tara, la curte. Daca nu va descurcati destul de bine si ce gasiti prin magazine, dar crescut ceva mai sanatos. Delicioasa! La fel cum o gatea mama :)

Ingrediente:
Un pui intreg - aproximativ 1 kg
Ceapa – 1 sau ceapa verde o legatura
Cartofi  - 2-3
Ardei  – 1
Rosii – 2 -3
Radacina de patrunjel – 1
Radacina de pastarnac - 1
Radacina de telina – 1 (mai mica)
Morcov – 1
Patrujnel proaspat – 1 legatura
Leustean – 1 legatura
Sare, piper boabe, frunza de dafin
Bors acru – 500 ml (sau zeama de lamaie)
Taietei de casa - cat va iese sa faceti dintr-un ou 

Mod de preparare: Puiul se taie bucati si se spala foarte bine. Se pune la fiert intr-o cratita mai mare, se adauga sare, piper boabe si frunza de dafin. Cand incepe sa fiarba adunati spuma ce se formeaza. Intre timp se curata, se spala si se taie cuburi mici legumele (morcovul, radacina de patrunjel, pastarnacul,telina, ceapa, ardeiul , cartofii, rosiile). Cand carnea este fiarta se adauga legumele, lasam sa fiarba. Separat se fierbe borsul si se adauga in zeama dupa ce au fiert toate legumele. La final se adauga patrunjel si leustean tocat marunt. Aici avem taieteii deja preparati si fierti, se adauga in ciorba sau puteti sa-i adaugati doar in farfurii si restul se pastreaza la frigider. Serviti cu smantana sau fara. Foarte delicioasa! :)

Spor la treaba! Pofta buna!

Taietei de casa


        Cand eram mica si ne facea mama taietei de casa pur si simplu ii adoram. Ii serveam alaturi de chiftelute in sos sau cu branza si unt. Foarte delicios mai gatea mama :) Mama ii mai facea si la ciorba de pui :)

Ingrediente: 
Faina – 200 g
Oua – 2
Sare – ½ lingurita
Ulei

Mod de preparare: Intr-un bol se pune faina, ouale si sarea. Se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat. Daca este necesar puteti sa adaugati 1-2 linguri de apa, sa se inglobeze toata faina. Veti obtine un aluat destul de vartos, dur. Se acopera cu un prosop si se lasa la odihnit aluatul 20 minute. Apoi se imparte in 2 parti egale, se intinde cu facaletul foi subtiri. Se presara bine cu faina si se taie fasii depinde ce dimensiune dorim sa facem taieteii. Se dau prin masina de facut taieteii si se intind pe masa presarat cu faina, se lasa sa se usuce, de preferat se fac seara si se lasa peste noapte. Apoi se fierb in apa cu sare si putin ulei, se scurg de apa, se tin putin sub jet de apa rece si se adauga peste putin ulei. Pot fi serviti cu diferite sosuri sau cu branza si unt. Sau se pot folosi la ciorbe.

Spor la treaba! Pofta buna!


marți, 28 aprilie 2015

Lasagna cu spanac si ciuperci


        Tot imi doream sa pregatesc aceasta lasagna cu spanac si ciuperci. Rezultatul a fost pe masura asteptarilor, foarte delicioasa!  Si nici nu se prepara foarte greu :)

Ingrediente: ( tava 25x30 cm)
Foi de lasagna – cat sa va ajunga pentru 4-5 straturi
Usturoi tocat fin – 2 catei
Ulei de masline – 2 linguri
Ciuperci – 300 g
Spanac – 400 g
Rosii cuburi – ½ cutie
Sare, piper
Cimbru uscat – 1 lingurita
Unt – 50 g
Faina – 2 linguri
Smantana pentru gatit Dorna – 200 ml
Lapte – 50 ml
Parmezan ras – 50 g
Mozzarella – 250 g
Busuioc, cimbru si cateva frunze de spanac - pentru decor

Mod de preparare: Se preincalzeste cuptorul la 200 grade C. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie, se adauga usturoiul si se lasa timp de un minut. Apoi se adauga ciupercile taiate, cimbrul, sare si piper si se mai lasa cateva minute. Se adauga spanacul (spalat anterior) si se acopera tigaia cu un capac. Se lasa pe foc inca cateva minute, dupa care se adauga rosiile, se amesteca compozitia si se ia de pe foc. Intr-o alta tigaie se topeste untul,se adauga faina si se prajeste un minut. Apoi se adauga smantana si laptele, se amesteca bine cu telul pentru a nu se forma cocoloase, se adauga sare si piper. Se amesteca bine si se ia de pe foc. Se unge o tava cu unt si se formeaza straturi de lasangna alternate cu straturi de sos de spanac si ciuperci, avand grija ca ultimul strat sa fie de lasagna. (Sosul de spanac a lasat putina zeama care se toarna in tava). Se toarna peste lasagna sosul alb, se niveleaza, se rade deasupra mozzarella si se presara parmezan, busuioc si cimbru. Se coace timp de 35-40 minute in cuptorul incins. Cand este gata se aseaza pe un platou se decoreaza cu spanac proaspat si se serveste fierbinte.

Spor la treaba! Pofta buna!