vineri, 26 iunie 2015

Tartă cu cremă de ciocolată albă şi zmeură


Ce bine arata un vis implinit... tot visam la aceasta tarta :)
         Despre aceasta tarta pot sa va spun ca am plecat de la ideea ca imi doream sa fac o tarta cu un blat mai inalt, cu crema de ciocolata  inspirata desigur de la o alta tarta la care am facut crema de ciocolata cu lapte. Si fructele am avut de ales intre zmeura si afine....si am hotarat sa ramana zmeura :)  Un rezultat exceptional, crema fina de ciocolata, blat delicios dens, asa cum mi-am dorit cu gust de unt si nuci, fructe proaspete, aromate ....Mmm D E L I C I O S !!!

Ingrediente blat: (diametru tava 23 cm)
Margarina Rama Maestro sau unt – 150 g
Oua – 1
Zahar – 75 g
Smantana – 1 lingura
Nuci macinate – 5 linguri
Faina – 320 g
Praf de copt – 1 lingurita 

Crema de ciocolata alba:
Ciocolata alba – 200 g
Smantana pentru frisca – 100 ml

Altele:
Pentru uns tava unt si pespet
Zmeura pentru decor

Mod de preparare tarta: Se amesteca toate ingredientele intr-un bol, pana obtinem un aluat moale si nelipicios. Se intinde putin, se inveleste in folie si se lasa la congelator pentru 20 minute. Dupa ce a stat la rece se scote din folie se presara faina pe masa de lucru si se intinde cu ajutorul unui facalet. Apoi se aranjeaza in tava unsa anterior cu unt si presarata cu pespet. Se face gauri cu o furculita astfel se impiedica cresterea tartei, oricum va creste putin deoarece are praf de copt. Peste se acopera cu folie de aluminiu si se da la rece pentru 30 minute. Se coace in cumptorul incins la 180-200 grade C, timp de aproximativ 40 minute, pana se rumeneste dedesubt, apoi scoateti folia de aluminiu, si coaceti inca cateva minute partea de sus, la fel pana se rumeneste. Se lasa sa se raceasta tarta, se scoate inelul detasabil de la tava. Dupa ce s-a racit tarta complet se prepara crema de ciocolata alba. Se pune la baie de aburi ciocolata, la foc mic. Cand incepe sa se topeasca se adauga smantana pentru frisca, se amesteca continuu pana devine o masa omogena. Se ia de pe fos si se lasa putin sa se raceasca dar nu foarte mult, sa fie totusi lichida. Se toarna peste tarta se intinde uniform, lasam sa se receasca crema. Se orneaza cu zmeura sau alte fructe care preferati. Se da la frigider pentru cel putin 2 ore. Apoi se portioneaza si savurati cu multa placere :)

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu