sâmbătă, 20 iunie 2015

Fursecuri cu migdale


         Dupa cum v-am promis am revenit cu reteta de fursecuri cu migdale. Reteta un pic este modificata, analizand ingredientele (reteta dupa care am facut) si din experienta celor facute anterior, am adaugat de la mine praful de copt si smantana. Si anume aceste ingrediente consider ca le fac mai moi si un plus la gust :) Sunt foarte delicioase cu un gust si aroma usoara de migdale, unt si vanilie. Va recomand sa le incercati. Servite cu ceaiul preferat, lapte cu cacao sau lapte simplu caldut, va duce intr-o calatorie indepartata in timp....in copilarie :)

Ingrediente:
Oua - 2
Zahar – 200 g
Smantana – 100 g
Esenta de migdale – 1 lingurita
Zahar vanilat – 2 plicuri
Unt topit – 250 g
Migdale macinate – 250 g
Faina – 720 g
Praf de copt – 1 lingurita

Mod de preparare: Este similar celor facute anterior. Se amesteca intr- un bol ouale cu zahaul, zaharul vanilat si esenta de migdale, se adauga smantana se amesteca compozitia, untul topit si racit (untul se topeste intr-un vas la foc mic) din nou amestacam, migdalele macinate. Treptat se adauga faina amestecata cu praful de copt si formam un aluat. Din aluatul obtinut se da prin masina de tocat , atasat la capat o forma de fursecuri. Se coc in cuptorul incins la 180 grade C timp de aproximativ 15 minute, pana se rumenesc usor de desubt. Se lasa sa se raceasca in tava putin apoi se scot pe un platou sa se raceasca de tot. Si acestea puteti sa le glazurati cu ciocolata, daca doriti :)

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu