Reteta Tort „Cuşma lui Guguță”:
Crema de
smantana:
Smantana “Gusturi Romanesti” grasime 30% - 400 g
Zahar pudra
– 140 g
Zahar
vanilat – 1 plic
Nuca
macinata – 50 g (optional)
Pentru decor:
Ciocolata neagra - 25 g
Ciocolata neagra - 25 g
Pregatim crema de smantana (frisca):
Intr-un bol se mixeaza la viteza maxima smantana (rece de la frigider) cu zahar pudra si zahar vanilat.
Pana obtinem o crema ferma si densa.
Cea mai buna smantana cu care am lucrat pana acum, este superba, niciodata nu
m-a dezamagit :)
Pe un platou se pun 5 clatite si peste
crema, aveti grija cum repartizati crema, astfel incat sa va ajunga pentru tot
tortul. Peste stratul de crema presaram putina nuca si o amesetcam. Apoi
urmeaza celelalte straturi, 4 clatite, 3,2,1,...:). Pana epuizam toata crema,
(nu uitati sa va ajunga crema pentru partile laterale si toata suprafata). Se
orneaza cu ciocolata rasa. Se lasa la frigider pentru 2-3 ore, puteti sa-l
serviti imediat, dar de preferat e sa stea putin la frigider sa se intareasca crema. Si obtinem
un tort delicios din clatite cu visine si frisca. :)
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu