marți, 16 iunie 2015

Tort „Cuşma lui Guguță” (din clătite)


        O alta varianta a tortului „Cuşma lui Guguță”din clatite, mai simpla si mai rapida de facut. Dar extrem de delicioasa si aceasta :) Un gust extraordinar de visine acrisoare, frisca…si clatite cu gust de unt… Mmmm delicios! :)

Crema de smantana:
Smantana “Gusturi Romanesti” grasime 30% - 400 g
Zahar pudra – 140 g
Zahar vanilat – 1 plic
Nuca macinata – 50 g (optional)
                                  
Pentru decor: 
Ciocolata neagra - 25 g

Pregatim crema de smantana (frisca): Intr-un bol se mixeaza la viteza maxima smantana (rece de la frigider) cu zahar pudra si zahar vanilat. Pana obtinem o crema ferma si densa. Cea mai buna smantana cu care am lucrat pana acum, este superba, niciodata nu m-a dezamagit :)
Pe un platou se pun 5 clatite si peste crema, aveti grija cum repartizati crema, astfel incat sa va ajunga pentru tot tortul. Peste stratul de crema presaram putina nuca si o amesetcam. Apoi urmeaza celelalte straturi, 4 clatite, 3,2,1,...:). Pana epuizam toata crema, (nu uitati sa va ajunga crema pentru partile laterale si toata suprafata). Se orneaza cu ciocolata rasa. Se lasa la frigider pentru 2-3 ore, puteti sa-l serviti imediat, dar de preferat e sa stea putin la frigider sa se intareasca crema. Si obtinem un tort delicios din clatite cu visine si frisca. :) 

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu