O mancare
gustoasa si aromata. Aici va recomand sa aveti grija ce fel de carne de vita
folositi, de preferat ar fi muschiulet, sa fie frageda si suculenta dupa gatit.
Simplu si foarte delicios!
Ingrediente:
Carne de vita (taiata fasii) – 500 g
Ciuperci proaspete – 300 g
Unt – 50 g
Ceapa – 2
Usturoi (tocat fin) – 2 catei
Vin alb – 125 ml
Faina – 2 linguri
Cimbru – ¼ de lingurita
Oregano – ¼ de lingurita
Sare, piper proaspat macinat
Smantana 30% grasime – 200 ml
Mod de preparare: Se incinge o tigaie se topeste untul,
se asezoneaza carnea si se lasa sa se parjeasca la foc mare pana cand se reduce
apa si inacepe sa se caramelizeze. Se scoate pe un platou si se lasa deoparte.
In aceeasi tigaie se calesc ciupercile,
la fel se pun pe o farfurie (platou) deoparte. Se caleste ceapa, dupa ce s-a
caramelizat cateva minute, se adauga ciupercile si carnea. Apoi usturoiul,
cimbrul si oregano, se amesteca. Se adauga faina amestecata cu putina apa, se
amesteca, se adauga vinul. Se lasa totul sa fiarba la foc mic pana se evapora
alcoolul din vin. La final dupa ce este fiarta carnea se adauga smantana, se
lasa sa fiarba cateva minute. Se mai adauga sare si piper daca este cazul. Si apoi
serviti cu ce preferati, noi am servit cu o salata delicioasa de varza
proaspata, conopida, castraveti si ceapa verde. Si desigur vin alb :)
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu