duminică, 7 iunie 2015

Tartă cu căpşune şi cremă de vanilie


       O prajitura absolut delicioasa! Aromata, pufoasa, se combina perfect cu crema de vanilie si capsune proaspete, putin acrisoare :) Foarte gustoasa, va recomand cu mult drag, nu ramaneti dezamagiti :) Savurati cu multa placere!

Ingrediente: ( tava 25x30 cm)
Faina – 150 g
Zahar – 150 g
Unt – 150 g (la temperatura camerei)
Oua – 3
Zahar vanilat – 1 plic
Praf de copt – 1 plic
Un praf de sare
Pentru crema:
Lapte – 500 ml
Budinca – 1 plic (de vanilie)
Oua – 1
Zahar – 50 g
Smantana pentru frisca – 150 ml
Pentru decor:
Capsune – 500 g
Zahar pudra 

Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 180 grade C. Se amesteca intr-un bol faina, praful de copt, sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga untul si ouale, se amesteca cu mixerul pana capata o compozitie omogena, densa. Se pune compozitia pentru blat in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 25-30 minute. Se face testul cu o scobitoare inainte de a scoate tava din cuptor, daca aceasta iese curata inseamna ca blatul este copt. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca foarte bine. Intre timp se pregateste crema. Se pune intr-un vas la foc mediu laptele, se amesteca separat intr-o farfurie, praful de budinca, zaharul, oul si 4 linguri de lapte caldut. Cand ajunge la punctul de fierbere se face focul mic, se adauga amestecul de budinca si se amesteca cu un tel aproape continuu pana compozitia se ingroasa. Se lasa sa se raceasca foarte bine. Intr-un vas se mixeaza smantana pentru frisca si se amesteca apoi treptat cu budinca racita. Crema obtinuta se intinde peste tarta, uniform pe toata suprafata. Peste crema se pun capsune (spalate si curatate de codite anterior) taiate in bucati mai mici, sau oricare alte fructe preferati: zmeura, caise, piersici, afine, banane. Se pudreaza cu zahar si se portioneaza. Puteti sa o serviti imediat sau o lasati putin sa stea la frigider, dupa cum preferati. 

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu