vineri, 5 iunie 2015

Saramură de şalău

       O mancare delicioasa si nu se pregateste greu. Pestele se gateste repede, in timp ce se prepara reusiti sa pregatiti si garnitura. Un peste foarte gustos aromat si suculent. 

Ingrediente:
Peste Salau – 2
Usturoi – 7-8 catei
Fulgi de ardei iute – ½ lingurita
Piper boabe
Cimbru
Sare

Pentru servire: Mamaliguta, legume, ceapa verde. Puteti servi cu orice altceva preferati.

Mod de preparare: Se curate pestele de solzi si de maruntaie. Se spala foarte bine si se sareaza dupa gust si se lasa sa stea 20 minute. Se incinge tigaia gratar, pestii se ung cu putin ulei inainte de a fi pusi in tigaie, se lasa pana se desprind cu usurinta de tigaie, se coc pe ambele parti. Se pregateste saramura: Intr-o cratita mai mare se pune apa la fiert cu sare, piper boabe, usturoi tocat sau taiat fasii, ardeiul iute si cimbru. Cand incepe sa fiarba se lasa cateva minute, cum se mai spune sa traga cateva clocote. Se ia saramura de pe foc si se adauga pestele facut pe gratar (am adaugat saramura in tigaia in care s-a facut pestele). Se lasa sa stea 10-20 minute, se scoate din seama si se serveste cu mamaligura sau cu orice va place. 

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu