O
mancare delicioasa si nu se pregateste greu. Pestele se gateste repede, in timp
ce se prepara reusiti sa pregatiti si garnitura. Un peste foarte gustos aromat
si suculent.
Ingrediente:
Peste Salau – 2
Usturoi – 7-8 catei
Fulgi de ardei iute – ½
lingurita
Piper boabe
Cimbru
Sare
Pentru servire: Mamaliguta, legume, ceapa verde. Puteti servi cu orice altceva
preferati.
Mod de
preparare: Se curate pestele
de solzi si de maruntaie. Se spala foarte bine si se sareaza dupa gust si se
lasa sa stea 20 minute. Se incinge tigaia gratar, pestii se ung cu putin ulei
inainte de a fi pusi in tigaie, se lasa pana se desprind cu usurinta de tigaie,
se coc pe ambele parti. Se pregateste saramura: Intr-o cratita mai mare se pune
apa la fiert cu sare, piper boabe, usturoi tocat sau taiat fasii, ardeiul iute
si cimbru. Cand incepe sa fiarba se lasa cateva minute, cum se mai spune sa traga
cateva clocote. Se ia saramura de pe foc si se adauga pestele facut pe gratar (am
adaugat saramura in tigaia in care s-a facut pestele). Se lasa sa stea 10-20
minute, se scoate din seama si se serveste cu mamaligura sau cu orice va place.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu