sâmbătă, 20 iunie 2015

Chec cu caise



     O reteta clasica de chec, simpla dar foarte delicioasa. Un plus de aroma si savoare ii dau fructele. O reteta preferata a sotului, il gateste destul de des si de multi ani, fructele lui preferate sunt prunele. Dar puteti sa inlocuiti cu oricare alte fructe va plac (mere, piersici, zmeura, cirese, visine). Foarte gustos, chiar astazi l-am facut si l-am savurat ca de fiecare data...dar caisele sunt nemaipomenite...dulci si aromate. O combinatie foarte reusita! :)

Ingrediente:
Oua – 3
Zahar – 150 g
Zahar vanilat – 1 plic
Iaurt – 150 g
Unt topit – 100 g
Faina – 300 g
Praf de copt – 1 plic
Fructe (caise) – 500 g

Pentru decor – zahar pudra

Altele – Pesmet, 10 g unt pentru uns tava (23x23 cm)

Mod de preparare: Se amesteca intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga iaurtul, se amesteca, untul topit si racit din nou se amesteca compozitia. Treptat se adauga faina amestecata cu praful de copt, se amesteca cu telul, se obtine un aluat destul de dens. Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si presarata cu pespet. Se niveleaza cu o spatula si peste se pun fructele, spalate si taiate in 4 felii fiecare fruct. Se coace in cuptorul incins la 180-200 grade C timp de aproximativ 40 minute. Pana se rumeste frumos, faceti testul cu o scobitoare, aceasta trebuie sa iasa curata, atunci checul este copt. Se scoaste din cuptor se lasa sa se raceasca in tava, apoi se pune pe un platou, dupa ce este bine racit chec-ul se pudreaza cu zahar. Se feliaza si se serveste cu multa placere. Noi l-am servit cu compot :)

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu