O prajitura delicioasa, cu gust de intens
de ciocolata, branza dulce si visine acrisoare, o combinatie perfecta. Se
prepara foarte usor. Un desert delicios de weekend sau de fiecare zi in care
doriti ceva dulce si bun :)
Ingrediente: (dimensiune tava 26 cm)
Faina
– 150 g
Unt
– 130 g
Ciocolata
neagra – 200 g ( 120 g ciocolata cu 50 % cacao si 80 g ciocolata cu 85% cacao)
Oua
– 5
Zahar
– 150 g
Zahar
vanilat – 1 plic
Praf
de copt – 1 plic
Visine
– 500 g (proaspete sau congelate)
Branza
de vaci – 500 g
Mod
de preparare: Se topeste la baie de aburi ciocolata impreuna cu untul. Se ia de
pe foc si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se mixeaza 2 oua cu ½ din
cantitatea de zahar, pana obtinem o crema densa. Se adauga ciocolata topita si
racita, se adauga faina si praful de copt, obtineti un aluat moale. Se
repatizeaza in tava tapetata cu hartie de copt, aproximativ 2/3 din cantitate. Se amesteca in alt bol, branza
de vaci cu 3 oua, cantitatea de zahar ramasa si zahar vanilat. Se pune al
doilea strat de branza, peste se pun visinile fara samburi si date prin faina.
Apoi ultimul strat aluatul de ciocolata ramas, cu 2 lingurite mici se
repartizeaza pe toata suprafata. Se coace in cuptorul incins la 160 – 180 grade
C timp de 50 minute. Dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit, apoi se scoate inenul detasabil de la tava, se portioneaza si se servete.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu