luni, 1 iunie 2015

Prajitura cu ciocolata si visine

       O prajitura delicioasa, cu gust de intens de ciocolata, branza dulce si visine acrisoare, o combinatie perfecta. Se prepara foarte usor. Un desert delicios de weekend sau de fiecare zi in care doriti ceva dulce si bun :)
 
Ingrediente: (dimensiune tava 26 cm)
Faina – 150 g
Unt – 130 g
Ciocolata neagra – 200 g ( 120 g ciocolata cu 50 % cacao si 80 g ciocolata cu 85% cacao)
Oua – 5
Zahar – 150 g
Zahar vanilat – 1 plic
Praf de copt – 1 plic
Visine – 500 g (proaspete sau congelate)
Branza de vaci – 500 g

Mod de preparare: Se topeste la baie de aburi ciocolata impreuna cu untul. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se mixeaza 2 oua cu ½ din cantitatea de zahar, pana obtinem o crema densa. Se adauga ciocolata topita si racita, se adauga faina si praful de copt, obtineti un aluat moale. Se repatizeaza in tava tapetata cu hartie de copt, aproximativ 2/3  din cantitate. Se amesteca in alt bol, branza de vaci cu 3 oua, cantitatea de zahar ramasa si zahar vanilat. Se pune al doilea strat de branza, peste se pun visinile fara samburi si date prin faina. Apoi ultimul strat aluatul de ciocolata ramas, cu 2 lingurite mici se repartizeaza pe toata suprafata. Se coace in cuptorul incins la 160 – 180 grade C timp de 50 minute. Dupa ce se scoate din cuptor se lasa la racit, apoi se scoate inenul detasabil de la tava, se portioneaza si se servete.

Spor la treaba! Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu