De aceasta
data am incercat un aluat putin diferit de cum il fac de obicei. Ma refer la
aluatul folosit la Nucusoare umplute, sigur ca puteti folosi in aceasta forma
de fursecuri ce coca doriti, cea de la nuci simple sau cu cacao. Si umplutura
ramane tot la alegerea fiecaruia, sunt toate absolut delicioase. La toate trei
tipuri de fursecuri am folosit umpluturi diferite. Sunt delicioase! :)
Ingrediente:
Oua – 2
Zahar – 100 g
Zahar vanilat – 1 plic
Unt – 100 g
Faina – aproximativ 320 g (cat se cere)
Praf de copt – 1 plic
Pentru umplutura:
Lapte condensat fiert – 1 cutie (puteti opta pentru o cutie
ce se gaseste in vanzare fiarta deja sau o fierbeti acasa 3-4 ore, cutia
albastra, se amesteca cu nuci si surplusul de la fursecuri, trebuie sa obtineti
o crema densa)
Nuci macinate – 200 g
Surplusul de la fursecuri
Obs! Cateva detalii cum fierbeti laptele
condensat. In primul rand vreau sa va zic ca se gaseste in vanzare lapte
condensat la Cora sau Carrefour. Cel din poze este din Moldova. Se pune cutia
de lapte condensat intr-un vas adanc la foc mare initial, peste care se toarna
apa sa acopere cutia. Cand incepe sa fiarba se da focul mic si se lasa sa fierba
asa lent 3-4 ore. Intre timp apa scade asa ca mai adaugati apa pe parcurs. Dupa
ce a expirat timpul mentionat se ia vasul de pe foc, se scoate cutia, cu grija este fierbinte, se
pune in apa rece. Dupa ce s-a racit complet se desface cutia de lapte condensat
si este gata pentru a fi utilizata.
Mod de preparare: Se mixeaza intr-un bol ouale cu zaharul si zaharul
vanilat, pana obtinem o compozitie cremoasa, se adauga faina amestecata cu
praful de copt si untul, se amesteca toate ingredientele pana obtineti un aluat
moale, nelipicios. Se inveleste aluatul intr-o folie alimentara si se lasa la
frigider pentru o jumatate de ora. Din aluat se formeaza mici bilute (aici
cantitatea difera la fiecare fursec in parte, am calculat la ochi cum se mai
spune), pe care le punem in forma de copt, bine infierbantata anterior. Se coc
pe flacara aragazului pe ambele parti, se verifica din cand in cand, pana sunt
suficient de rumene pe ambele parti. Fursecurile obtinute se lasa sa se
raceasca apoi se curata de surplusul de pe margini (se foloseste la umplutura,
depinde pentru ce umplutura optati sa faceti). Se umple fiecare jumatate de
fursec cu umplutura si se unesc. Puteti sa le serviti imediat, insa vor fi
crocante, le pastrati la frigider sau la temperatura camerei pentru a se inmuia
1-2 zile, verificati daca este nevoie le mai lasati sa se inmoaie bine,
(acoperiti vasul in care le pastrati cu folie alimentara), optional inainte de
servire se presara peste zahar pudra.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu