luni, 8 iunie 2015

Fursecuri umplute cu lapte condensat


        De aceasta data am incercat un aluat putin diferit de cum il fac de obicei. Ma refer la aluatul folosit la Nucusoare umplute, sigur ca puteti folosi in aceasta forma de fursecuri ce coca doriti, cea de la nuci simple sau cu cacao. Si umplutura ramane tot la alegerea fiecaruia, sunt toate absolut delicioase. La toate trei tipuri de fursecuri am folosit umpluturi diferite. Sunt delicioase! :)

Ingrediente:
Oua – 2
Zahar – 100 g
Zahar vanilat – 1 plic
Unt – 100 g
Faina – aproximativ 320 g (cat se cere)
Praf de copt – 1 plic

Pentru umplutura:
Lapte condensat fiert – 1 cutie (puteti opta pentru o cutie ce se gaseste in vanzare fiarta deja sau o fierbeti acasa 3-4 ore, cutia albastra, se amesteca cu nuci si surplusul de la fursecuri, trebuie sa obtineti o crema densa)
Nuci macinate – 200 g
Surplusul de la fursecuri

Obs! Cateva detalii cum fierbeti laptele condensat. In primul rand vreau sa va zic ca se gaseste in vanzare lapte condensat la Cora sau Carrefour. Cel din poze este din Moldova. Se pune cutia de lapte condensat intr-un vas adanc la foc mare initial, peste care se toarna apa sa acopere cutia. Cand incepe sa fiarba se da focul mic si se lasa sa fierba asa lent 3-4 ore. Intre timp apa scade asa ca mai adaugati apa pe parcurs. Dupa ce a expirat timpul mentionat se ia vasul de pe foc,  se scoate cutia, cu grija este fierbinte, se pune in apa rece. Dupa ce s-a racit complet se desface cutia de lapte condensat si este gata pentru a fi utilizata.

Mod de preparare: Se mixeaza intr-un bol ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana obtinem o compozitie cremoasa, se adauga faina amestecata cu praful de copt si untul, se amesteca toate ingredientele pana obtineti un aluat moale, nelipicios. Se inveleste aluatul intr-o folie alimentara si se lasa la frigider pentru o jumatate de ora. Din aluat se formeaza mici bilute (aici cantitatea difera la fiecare fursec in parte, am calculat la ochi cum se mai spune), pe care le punem in forma de copt, bine infierbantata anterior. Se coc pe flacara aragazului pe ambele parti, se verifica din cand in cand, pana sunt suficient de rumene pe ambele parti. Fursecurile obtinute se lasa sa se raceasca apoi se curata de surplusul de pe margini (se foloseste la umplutura, depinde pentru ce umplutura optati sa faceti). Se umple fiecare jumatate de fursec cu umplutura si se unesc. Puteti sa le serviti imediat, insa vor fi crocante, le pastrati la frigider sau la temperatura camerei pentru a se inmuia 1-2 zile, verificati daca este nevoie le mai lasati sa se inmoaie bine, (acoperiti vasul in care le pastrati cu folie alimentara), optional inainte de servire se presara peste zahar pudra. 

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu