Am fost tentata sa incerc si alte retete de fursecuri. Sunt foarte gustoase
si acestea putin mai crocante, cele facute dupa reteta mamei, sunt putin mai
moi. Dar ambele retete sunt delicioase si oricum daca sunt lasate sa stea cateva
zile se fac mai moi. Urmatoarea reteta care sunt tare curioasa sa o incerc este
fursecuri cu migdale facute in acelasi stil.
Ingrediente:
Oua – 2
Zahar – 200 g
Esenta de vanilie – 2
lingurite
Unt topit – 200 g
Faina – 600 g
Mod de preparare: Se
amesteca intr- un bol ouale cu zaharul si esenta de vanilie, se adauga untul
topit si racit (untul
se topeste intr-un vas la foc mic) din nou amestacam. Treptat se adauga faina si formam un aluat. Din aluatul obtinut se da prin
masina de tocat, atasat la capat o forma de fursecuri. Se coc in cuptorul
incins la 180 grade C timp de aproximativ 15 minute, pana se rumenesc usor de
desubt. Se lasa sa se raceasca in tava putin apoi se scot pe un platou sa se
raceasca de tot. Si acestea puteti sa le glazurati cu ciocolata, daca doriti :)
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu