joi, 18 iunie 2015

Fursecuri cu vanilie


       Am fost tentata sa incerc si alte retete de fursecuri. Sunt foarte gustoase si acestea putin mai crocante, cele facute dupa reteta mamei, sunt putin mai moi. Dar ambele retete sunt delicioase si oricum daca sunt lasate sa stea cateva zile se fac mai moi. Urmatoarea reteta care sunt tare curioasa sa o incerc este fursecuri cu migdale facute in acelasi stil.

Ingrediente:
Oua – 2
Zahar – 200 g
Esenta de vanilie – 2 lingurite
Unt topit – 200 g
Faina – 600 g

Mod de preparare: Se amesteca intr- un bol ouale cu zaharul si esenta de vanilie, se adauga untul topit si racit (untul se topeste intr-un vas la foc mic) din nou amestacam. Treptat se adauga faina si formam un aluat. Din aluatul obtinut se da prin masina de tocat, atasat la capat o forma de fursecuri. Se coc in cuptorul incins la 180 grade C timp de aproximativ 15 minute, pana se rumenesc usor de desubt. Se lasa sa se raceasca in tava putin apoi se scot pe un platou sa se raceasca de tot. Si acestea puteti sa le glazurati cu ciocolata, daca doriti :)

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu