Aceste
fursecuri erau foarte apreciate si adorate la noi in familie. Mama ne facea cate
3-4 portii, sa ne ajunga pentru mai mult timp. Le facea de obicei in weekend,
dar tare rar se intampla sa mai mai apuce cateva zile din urmatoarea saptamana.
Se mancau foarte repede dar si mama cum era darnica se impartea si cu vecinii,
nu aveau cum sa nu-si dea seama ca mama facea copturi, se raspandea un aroma
extraordinara. In concluzie sunt foarte deliciosi :)
Ingrediente:
Zahar – 200 g
Galbenus de ou – 3
Esenta de vanilie – 2 lingurite
Unt topit – 200 g
Smantana – 100 g
Faina – 650 g
Praf de copt – ½ lingurita
Mod de preparare: Se amesteca intr-un bol
galbenusurile de ou cu zahar si esenta de vanilie. Apoi se adauga untul topit si
racit (untul se topeste intr-un vas la foc mic) se amesteca foarte bine. Se
adauga smantana si din nou amesetacam. Adaugam praful de copt si cateva linguri
de faina, initial am amestecat cu telul. Apoi se adauga faina treptat si se
framanta un aluat. Din aluatul obtinut se da prin masina de tocat carne, atasat
la capat o forma de fursecuri. Am facut mai multe modele de fursecuri, aici
ramane dupa preferintele fiecaruia.
Forma nu conteaza atat de mult cat gustul, cele cu forma de bradut, asa le zieceam eu, erau preferatele mele. Se coc in cuptorul incins la 180 grade C timp de aproximativ 15 minute, pana se rumenesc usor de desubt. Se lasa sa se raceasca in tava putin apoi se scot pe un platou sa se raceasca de tot. Puteti sa le glazurati cu ciocolata, daca doriti :)
Forma nu conteaza atat de mult cat gustul, cele cu forma de bradut, asa le zieceam eu, erau preferatele mele. Se coc in cuptorul incins la 180 grade C timp de aproximativ 15 minute, pana se rumenesc usor de desubt. Se lasa sa se raceasca in tava putin apoi se scot pe un platou sa se raceasca de tot. Puteti sa le glazurati cu ciocolata, daca doriti :)
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu