O reteta delicioasa de chec, se
pregateste foarte repede si usor. Un chec pufos si aromat! Va recomand cu mult
drag :) Serviti cu un ceai, cafea, compot de fructe sau cu orice altceva preferati.
Ingrediente: (dimensiune tava 23x23 cm)
Oau – 5
Zahar – 5 linguri (daca va place mai
dulce mai adaugati zahar)
Faina – 5 linguri
Ulei – 5 linguri
Cacao – 2 linguri
Praf de compt – 1 lingurita
Miez de nuca – 120 g
Esenta de rom – 1 lingurita
Zahar vanilat – 1 plic
Mod de preparare: Se
separa albusurile de galbenusuri. Se pun in vase separat, se mixeaza la viteza
maxima albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga zahar si zaharul vanilat.
Pana obtinem o bezea ferma si densa. Se amesteca galbenusurile cu ulei, se
dauga in compozitia de bezea, usor la viteza mica a mixerului. Se adauga faina
cernuta impreuna cu praful de copt, se amesteca usor la viteza mica a
mixerului. Se imparte compozitia in doua parti egale, se se adauga in una din
ele cacao, se amesteca usor pana se inglobeaza toata cacao.Se pune intr-o tava
tapetata cu hartie de copt, ambele straturi, se orneaza cu nuca. Se da la
cuptorul preincalzit la 180 – 200 grade C, pentru 30 minute, se face testul cu
o scobitoare, daca iese curata inseamna ca checul este bine copt. Se scoate
tava din cuptor se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza si se serveste. Noi
l-am servit cu compot de mere si alte fructe (zmeura, capsuni, mure).
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu