Duza pentru contur imagine Stea deschisa 16, trandafiri 128, frunze 69 |
Duza pentru bordura 1M, imagine Cars din vafa |
Duza folosita trandafiri 128, coloranti alimentari Wilton Crema de bezea pentru decor |
Crema Plombir si asamblarea tortului |
Un tort deosebit de gustos, desi l-am ales pentru o
ocazie speciala l-am facut pentru prima data. Tortul a fost unul destul
de mare cu diametru de 30 cm si ingredientele au fost triplate. Un tort
delicios va recomad sa-l incercati.
Ingrediente:
Ingrediente:
Lapte condensat-
1 cutie (380g-400g )
Faina tip 000 – 150 g
Amidon porumb - 50 g
Amidon porumb - 50 g
Oua – 2 (L)
Praf de copt- 1 plic (10g)
1 plic zahar
vanilat
Sare - 2g
Sare - 2g
Pentru crema: Crema “Plombir”
Smantana pentru
frisca- 600 ml
Mascarpone- 400
g
Lapte
condensate- 200 g
Zahar vanilat- 1
plic
Mod de
preparare: Este o reteta
foarte simpla se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, pana
obtinem o compozitie omogena, aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantane
mai dense. (In poze am facut initial 2 portii apoi inca una). Se
lasa la odihnit aluatul 10-15 minute apoi se poate lucra cu el, veti observa ca
se ingroasa putin.Se intinde o foaie de copt pe masa de lucru, cu ajutorul
unei forme ajustabile se fixeaza diametrul dorit, in cazul meu 30 cm, se unge suprafata cu unt moale (la temperatura camerei) puteti folosi o pensula, se intinde aluatul in interiorul formei cu o lingura, spatula cu ce va este
mai usor sa lucrati. Pentru diametru de 30 cm au fost nevoie de aproximativ 4
linguri pline de aluat, acum daca doriti un diametru mai mic, testati prima
foaie cam ce cantitate de aluat este nevoie sa nu iasa nici foarte subtire, nu
o sa o puteti scoate de pe hartie se va rupe, nici foarte groasa. Se coc foile
in cuptorul incins la 200 grade C pana se rumenesc, aproximativ 5 minute. Din
moment ce intindem aluatul pe foaia de copt lasam inelul, se scoate inelul
imediat ce punem tava la copt, daca scoatem inelul si lasam aluatul sa stea pe
masa, acesta fiind moale se va intinde, astfel foile vor iesi neuniforme, este
foarte important sa nu uitam de acest aspect. Pregatim primul blat il punem la
copt, intindem al 2-lea blat, nu scoatem inelul pana cand nu se coace primul
blat. Imediat ce primul este gata, se scoate inelul de copt se pune la copt cel
de-al 2 lea blat si in acest mod se coc toate foile 12 -13. Blatul copt se
scoate din cuptor se pune pe o suprafata dreapata, lasam putin sa se raceasca
si scoatem foaia de copt. Aveti grija ca foile sa se raceasca pe o suprafata
drepata, in caz contrar acestea se vor deforma. Se racesc separate nu se pun
una peste alta suprafat acestora iese putin lipicioasa si se vor lipi una de
alta. Cand sunt complet reci, se pune folie alimentara printer foi sau pungi de
unica folosinta cum am procedat eu (vedeti in poze).
Imediat ce sunt
gata foile pregatim crema. Foarte important ca toate ingredientele sa fie reci
de la frigider. Se pun toate ingredientele intr-un bol se mixeaza initial la
viteza mica, imediat ce capata consistenta se mai mixeaza inca 1-2 minute la
viteza mare. Aveti grija nu insistati foarte mult, crema se poate taia. Se ansambleaza tortul, la fiecare foaie se
utilizeaza 8-9 linguri de crema, se lasa peste noapte la frigider. A doua zi se
decoreaza dupa placul si imaginatia fiecaruia.
Eu am folosit crema de bezea, aveti aici reteta: http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2017/10/crema-de-bezea-pentru-decor.html
Eu am folosit crema de bezea, aveti aici reteta: http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2017/10/crema-de-bezea-pentru-decor.html
Pentru decor am
folosit imagine din vafa (se monteaza pe tort unsa cu putina miere sau se poate utiliza lipici comestibil (folositi o pensula) se aseaza usor fara a se forma bule de aer), perle din zahar.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu