miercuri, 1 noiembrie 2017

Tort "Milchmädchen"



          
Duza pentru contur imagine Stea deschisa 16, trandafiri 128, frunze 69
Duza pentru bordura 1M, imagine Cars din vafa
Duza folosita trandafiri 128, coloranti alimentari Wilton
Crema de bezea pentru decor
Crema Plombir si asamblarea tortului
               Un tort deosebit de gustos, desi l-am ales pentru o ocazie speciala l-am facut pentru prima  data. Tortul a fost unul destul de mare cu diametru de 30 cm si ingredientele au fost triplate. Un tort delicios va recomad sa-l incercati. 

Ingrediente:
Lapte condensat- 1 cutie (380g-400g )
Faina tip 000 – 150 g
Amidon porumb - 50 g
Oua – 2 (L)
Praf de copt- 1 plic (10g)
1 plic zahar vanilat
Sare - 2g

Pentru crema:  Crema “Plombir”
Smantana pentru frisca- 600 ml
Mascarpone- 400 g
Lapte condensate- 200 g
Zahar vanilat- 1 plic

Mod de preparare: Este o reteta foarte simpla se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, pana obtinem o compozitie omogena, aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantane mai dense. (In poze am facut initial 2 portii apoi inca una). Se lasa la odihnit aluatul 10-15 minute apoi se poate lucra cu el, veti observa ca se ingroasa putin.Se intinde o foaie de copt pe masa de lucru, cu ajutorul unei forme ajustabile se fixeaza diametrul dorit, in cazul meu 30 cm, se unge suprafata cu unt moale (la temperatura camerei) puteti folosi o pensula, se intinde aluatul in interiorul formei cu o lingura, spatula cu ce va este mai usor sa lucrati. Pentru diametru de 30 cm au fost nevoie de aproximativ 4 linguri pline de aluat, acum daca doriti un diametru mai mic, testati prima foaie cam ce cantitate de aluat este nevoie sa nu iasa nici foarte subtire, nu o sa o puteti scoate de pe hartie se va rupe, nici foarte groasa. Se coc foile in cuptorul incins la 200 grade C pana se rumenesc, aproximativ 5 minute. Din moment ce intindem aluatul pe foaia de copt lasam inelul, se scoate inelul imediat ce punem tava la copt, daca scoatem inelul si lasam aluatul sa stea pe masa, acesta fiind moale se va intinde, astfel foile vor iesi neuniforme, este foarte important sa nu uitam de acest aspect. Pregatim primul blat il punem la copt, intindem al 2-lea blat, nu scoatem inelul pana cand nu se coace primul blat. Imediat ce primul este gata, se scoate inelul de copt se pune la copt cel de-al 2 lea blat si in acest mod se coc toate foile 12 -13. Blatul copt se scoate din cuptor se pune pe o suprafata dreapata, lasam putin sa se raceasca si scoatem foaia de copt. Aveti grija ca foile sa se raceasca pe o suprafata drepata, in caz contrar acestea se vor deforma. Se racesc separate nu se pun una peste alta suprafat acestora iese putin lipicioasa si se vor lipi una de alta. Cand sunt complet reci, se pune folie alimentara printer foi sau pungi de unica folosinta cum am procedat eu (vedeti in poze).
Imediat ce sunt gata foile pregatim crema. Foarte important ca toate ingredientele sa fie reci de la frigider. Se pun toate ingredientele intr-un bol se mixeaza initial la viteza mica, imediat ce capata consistenta se mai mixeaza inca 1-2 minute la viteza mare. Aveti grija nu insistati foarte mult, crema se poate taia.  Se ansambleaza tortul, la fiecare foaie se utilizeaza 8-9 linguri de crema, se lasa peste noapte la frigider. A doua zi se decoreaza dupa placul si imaginatia fiecaruia.
Eu am folosit crema de bezea, aveti aici reteta: http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2017/10/crema-de-bezea-pentru-decor.html
Pentru decor am folosit imagine din vafa (se monteaza pe tort unsa cu putina miere sau se poate utiliza lipici comestibil (folositi o pensula) se aseaza usor fara a se forma bule de aer), perle din zahar. 

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu