marți, 21 noiembrie 2017

Blat de tort cu portocale


       

              Un blat de tort super super delicios. Foarte aromat si gustos! Am combinat cu crema “Plombir” si a iesit un tort extraordinar de gustos :) a fost alegerea mea. Puteti folosi oricare alta crema preferati. Incercati, testati, savurati! :)

Aici gasiti retata cremei “Plombir” si modul de preparare: http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2017/11/tort-milchmadchen.html; pentru acest tort mic de 18 cm diametru aveti nevoie de ½ din cantitatea ingredientelor.

Ingrediente: (tava cu diametru 18 cm)
Faina tip 000 – 120 g
Zahar – 120 g
Oua – 4 (L, XL)
Suc portocale – 40 ml
Ulei – 40 ml
Coaja rasa de la o portocala; daca doriti mai putin aromat puneti ½ de portocala
Estenta de vanilie – 5 ml
Suc de lamaie – 5 ml (sau otet de mere)
Sare - 2 g

Mod de preparare: Mai intai se pregateste tava pentru copt. Se tapeteaza cu hartie de copt, marginile tavii se ung cu putin ulei si lipim hartia de peretii tavii. Apoi se iveleste cu folie de aluminiu, se pune intr-o tava mai mare. 
Se cerne faina de mai multe ori. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza la viteza mica initial, cand incep sa creasca in volum se adauga sucul de lamaie, se mareste viteza. Apoi treptat se adauga tot zaharul si obtinem o spuma densa pana se tine de telul mixerului.  Apoi se adauga galbenusurile, se amesteca cu telul, faina, putina sare, amestecam totul bine. Se adauga coaja de portocala, esenta de vanilie, uleiul si sucul de portocala, se amesteca usor compozitia.
Se toarna aluatul in tava mica, se amesteca cu un bat din bambus pentru frigarui pentru a elimina bulele de aer, se mai poate tranti tava de masa de vreo cateva ori. Apoi tava mica se pune in cea mare si in cea mare se toarna apa fierbinte. Se coace in cuptorul incins timp de aproximativ 40-45 minute,  la 180 grade C. Se testeaza daca este bine copt, nu doar la suprafata, se poate utiliza un bat din bambus pentru frigarui, pentru a patrunde pana la fundul tavii. Dupa ce blatul este bine copt, se scoate din tava, se ia hartia imediat de pe margini, se pune pe un gratar cu fata in jos. Se feliaza dupa ce a stat 7-8 ore. Se mai poate pune la congelator pentru o ora, desigur dupa ce este bine racit, pentru a se felia mai usor.
Spor la treaba! Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu