miercuri, 22 noiembrie 2017

Cuvertură de ciocolată




Reteta Cuvertura de ciocolata:
Ciocolata neagra menaj – 300 g
Unt – 150 g (moale la temperature camerei)

Mod de preparare: Ciocolata se topeste la baie de aburi, se lasa putin sa se raceasca, se amesteca cu o paleta. Se adauga untul, este important sa fie moale, in caz ca este rece ciocolata se va intari instantaneu si se va forma bucati de ciocolata tari. Trebuie sa obtinem o crema cu o consitenta omogena.
 Dupa ce am amestecat putin cu paleta puteti folosi mixerul la viteza medie. Se lasa sa stea la temperatua camerei aproximativ ora, (la final am lasat-o pentru 10 minute la frigider). Apoi se mixeaza la viteza mare cateva minute, crema obtinuta este una aerata. Vreau sa va atentionez se intinde pe suprafata tortului in strat subtire, este foarte dulce si nu este nevoie in cantitate mare. 
Dupa ce tortul este nivelat se lasa la frigider pentru 30 minute.
Este suficient timp pentru a se intari. Se poate lucra cu ciocolata alba sau cu lapte. Apoi pregatiti crema pentru decor, in general merge una tot pe baza de unt. Voi testa daca este bine sa fie folosita crema de bezea cu care am tot lucrat, desi stiu ca aceasta nu ractioneaza foarte bine cu crema pe baza de unt. Dar ramane sa testez. Voi reveni cu detalii dupa experiment ;)
Referitor la ciocolata se foloseste una de calitate marca ramane la alegerea voastra. Eu prefer sa lucrez cu Nestle desert noir sau cu FinCare, buline de ciocolata (belgiana) sunt cele mai indicate in cazul acesta ;) 

Spor la treaba! Pofta buna!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu