Ingrediente:
(tava cu diametru 18 cm)
Faina tip 000 –
100 g
Cacao- 20 g
Zahar – 120 g
Oua – 4 (mari L, XL)
Lapte – 40 ml
Ulei – 40 ml
Estenta de
vanilie – 5 ml
Suc de
lamaie – 5 ml (sau otet de mere)
Sare - 2 g
Mod de preparare: Se tapeteaza tava cu hartie de copt, marginile tavii
se ung cu putin ulei si lipim hartia de peretii tavii. Tava se iveleste cu
folie de aluminiu, se pune intr-o tava mai mare.
Se cerne faina impreuna cu cacao de vreo 3 ori. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca intr-un bol galbenusurile, sarea, laptele, uleiul, esenta de vanilie si 60 g de zahar. Se amesteca toata compozitia cu telul, apoi adaugam faina cu cacao, la fel amestecam totul bine. Albusurile se mixeaza la viteza mica initial, cand incep sa creasca in volum se adauga sucul de lamaie, se mareste viteza. Apoi treptat se adauga zaharul si obtinem o spuma densa pana se tine de telul mixerului.
Se inglobeaza cele doua compozitii. Se toarna aluatul in tava mica, se amesteca cu un bat din bambus pentru frigarui pentru a elimina bulele de aer, se mai poate tranti tava de masa de vreo cateva ori. Apoi tava mica se pune in cea mare si in cea mare se toarna apa fierbinte.
Se coace in cuptorul incins timp de 40-45 minute, la 180 grade C. Se testeaza daca este bine copt, nu doar la suprafata, se poate utiliza un bat din bambus pentru frigarui, pentru a patrunde pana la fundul tavii. Dupa ce blatul este bine copt se scoate din tava, se ia hartia imediat de pe margini, se pune pe un gratar cu fata in jos pentru a se raci. Se feliaza dupa ce a stat 7-8 ore. Se mai poate pune la congelator pentru o ora, desigur dupa ce este bine racit, pentru a se felia mai usor.
Se cerne faina impreuna cu cacao de vreo 3 ori. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca intr-un bol galbenusurile, sarea, laptele, uleiul, esenta de vanilie si 60 g de zahar. Se amesteca toata compozitia cu telul, apoi adaugam faina cu cacao, la fel amestecam totul bine. Albusurile se mixeaza la viteza mica initial, cand incep sa creasca in volum se adauga sucul de lamaie, se mareste viteza. Apoi treptat se adauga zaharul si obtinem o spuma densa pana se tine de telul mixerului.
Se inglobeaza cele doua compozitii. Se toarna aluatul in tava mica, se amesteca cu un bat din bambus pentru frigarui pentru a elimina bulele de aer, se mai poate tranti tava de masa de vreo cateva ori. Apoi tava mica se pune in cea mare si in cea mare se toarna apa fierbinte.
Se coace in cuptorul incins timp de 40-45 minute, la 180 grade C. Se testeaza daca este bine copt, nu doar la suprafata, se poate utiliza un bat din bambus pentru frigarui, pentru a patrunde pana la fundul tavii. Dupa ce blatul este bine copt se scoate din tava, se ia hartia imediat de pe margini, se pune pe un gratar cu fata in jos pentru a se raci. Se feliaza dupa ce a stat 7-8 ore. Se mai poate pune la congelator pentru o ora, desigur dupa ce este bine racit, pentru a se felia mai usor.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu