vineri, 3 noiembrie 2017

Tort “Nesquik”

Duza pentru  trandafiri Kitchen Craft sau Wilton 128, frunze 69


          Este un tort deosebit de gustos ;) crema se potriveste perfect cu blatul de cacao. Denumirea tortului i-am dat-o eu…desi puteti sa-i spuneti cum doriti ;) Pandispan delicios de cacao si crema cu gust de frisca. Un tort gingas ce poate fi savurat cu orice ocazie ;)

Ingrediente: (tava cu diametru 23 cm)
Faina tip 000 – 180 g
Zahar – 180 g
Oua – 6
Nesquik (cacao) – 60 g
Cacao- 30g
Praf de copt – 1 ligurita
Sare - 2g

Pentru crema:  Crema “Plombir”
Smantana pentru frisca- 600 ml
Mascarpone- 400 g
Lapte condensate- 200 g
Zahar vanilat- 1 plic

Mod de preparare: Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Se pun intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea, se mixeaza pana se maresc in volum, cu cat sunt mai bine mixate cu atat mai bine pentru pandispan, va creste mai frumos ;). Faina se amesteca cu cacao Nesquik, cacao si praful de copt, se cerne de vreo 3 ori. Se incorporeaza faina putin cate putin, cu miscari de jos in sus. Obtinem o masa omogena, aerata. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, marginile nu se ung, se niveleaza, si tranteste putin tava de masa ca sa iasa bulele de aer. Se coace la 160 grade C timp de 40-45 minute. Se verifica cu o scobitoare daca este bine copt. Se lasa in tava la racit, apoi se scoate din tava. Se feliaza abia dupa ce a stat ceva timp minim 7-8 ore. Ca sa obtineti mai multe felii aveti nevoie de un feliator. Din pacate nu am reusit sa fac mai multe poze la aceasta reteta, ma grabeam J apoi am ramas si fara aparat foto. Fac mai multe poze la urmatorul tort ;)
In poze aveti doua torturi, cel rotund de 23 cm diametru si cel inima 24 cm diametru. La tortul inima a trebuit sa impart ingredientele in 2 parti sa-l fac in 2 transe, inelul fiind de doar 5 cm inaltime nu am reusit sa-l coc dintr-o singura data.
 
Mod de preparare: Foarte important ca toate ingredientele sa fie reci de la frigider. Se pun toate ingredientele intr-un bol se mixeaza initial la viteza mica, imediat ce capata consistenta se mai mixeaza inca 2-3 minute la viteza mare. Aveti grija nu insistati foarte mult, crema se poate taia.  Se ansambleaza tortul, la fiecare foaie se utilizeaza 4-5 linguri de crema, se lasa peste noapte la frigider. A doua zi se decoreaza dupa placul si imaginatia fiecaruia.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu