Duza pentru trandafiri Kitchen Craft sau Wilton 128, frunze 69 |
Este un tort deosebit de gustos ;) crema se potriveste perfect cu blatul de cacao. Denumirea tortului i-am dat-o eu…desi puteti sa-i spuneti cum doriti ;) Pandispan delicios de cacao si crema cu gust de frisca. Un tort gingas ce poate fi savurat cu orice ocazie ;)
Ingrediente:
(tava cu diametru 23 cm)
Faina tip 000 –
180 g
Zahar – 180 g
Oua – 6
Nesquik (cacao) –
60 g
Cacao- 30g
Praf de copt – 1
ligurita
Sare - 2g
Sare - 2g
Pentru crema: Crema “Plombir”
Smantana pentru
frisca- 600 ml
Mascarpone- 400
g
Lapte
condensate- 200 g
Zahar vanilat- 1
plic
Mod de
preparare: Ouale trebuie
sa fie la temperatura camerei. Se pun intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea, se
mixeaza pana se maresc in volum, cu cat sunt mai bine mixate cu atat mai bine
pentru pandispan, va creste mai frumos ;). Faina se amesteca cu cacao Nesquik, cacao
si praful de copt, se cerne de vreo 3 ori. Se incorporeaza faina putin cate
putin, cu miscari de jos in sus. Obtinem o masa omogena, aerata. Se pune intr-o
tava tapetata cu hartie de copt, marginile nu se
ung, se niveleaza, si tranteste putin
tava de masa ca sa iasa bulele de aer. Se coace la 160 grade C timp de 40-45
minute. Se verifica cu o scobitoare daca este bine copt. Se lasa in tava la
racit, apoi se scoate din tava. Se feliaza abia dupa ce a stat ceva timp minim
7-8 ore. Ca sa obtineti mai multe felii aveti nevoie de un feliator. Din pacate
nu am reusit sa fac mai multe poze la aceasta reteta, ma grabeam J apoi am ramas si fara aparat foto. Fac mai multe poze
la urmatorul tort ;)
In poze aveti doua torturi, cel rotund de 23 cm diametru si cel inima 24 cm diametru. La tortul inima a trebuit sa impart ingredientele in 2 parti sa-l fac in 2 transe, inelul fiind de doar 5 cm inaltime nu am reusit sa-l coc dintr-o singura data.
In poze aveti doua torturi, cel rotund de 23 cm diametru si cel inima 24 cm diametru. La tortul inima a trebuit sa impart ingredientele in 2 parti sa-l fac in 2 transe, inelul fiind de doar 5 cm inaltime nu am reusit sa-l coc dintr-o singura data.
Mod de
preparare: Foarte
important ca toate ingredientele sa fie reci de la frigider. Se pun toate
ingredientele intr-un bol se mixeaza initial la viteza mica, imediat ce capata
consistenta se mai mixeaza inca 2-3 minute la viteza mare. Aveti grija nu
insistati foarte mult, crema se poate taia.
Se ansambleaza tortul, la fiecare foaie se utilizeaza 4-5 linguri de
crema, se lasa peste noapte la frigider. A doua zi se decoreaza dupa placul si
imaginatia fiecaruia.
Eu am folosit
crema de bezea, aveti aici reteta: http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2017/10/crema-de-bezea-pentru-decor.html
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu