vineri, 24 noiembrie 2017

Blat de tort cu cafea


                    Nu stiu daca am reusit sa redau frumusetea acestui blat de tort prin poze. Desi mi-a luat ceva timp sa fac niste poze reusite sa incerc sa va conving cat de frumos poate fi. Dar gustul…nici acesta din pacate nu poate fi redat nici macar prin imagini. Este nemaipomenit de gustos, trebuie sa-l incercati. Si este foarte foarte simplu de facut. M-am tot gandit ce crema i s-ar potrivi, cred ca ar merge una cu mascarpone si frisca sau ceva cu multa multa ciocolata. Cand ma decid si aleg una va postez si torul ;)

Am ales si crema pentru acest tort cum am promis : 
 http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2018/02/tort-de-ciocolata.html

 Ingrediente: (tava cu diamentru 18 cm)
Faina tip 000 – 150 g (Titan)
Cacao – 30 g
Oua – 2 (L)
Zahar – 120 g
Ulei de floarea- soarelui – 80 ml
Cafea – 80 ml
Iaurt – 150 g (Olympus 2%)
Praf de copt – 1 lingurita
Bicarbonat de sodiu – ½ lingurita
Esenta de vanilie – 5 ml
Sare – 2 g

Mod de preparare: Pregatim tava pentru copt o tapetam cu hartie, in poze am incercat sa va explic cum se procedeaza, marginile tavii se ung cu putin ulei si lipim hartia de peretii tavii. Tava se iveleste cu folie de aluminiu, se pune intr-o tava mai mare.
Se poate utiliza si mixerul dar nu prea este nevoie. Este o reteta super usoara m-am descurcat bine doar cu telul :) Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul, (in poze vedeti 3 oua nu aveam oua mari asa ca au mers 3 bucati, la gramaj e nevoie de 140-145 g). Apoi se adauga celelalte ingediente: uleiul, cafeaua, iaurtul, esenta de vanilie se amesteca totul foarte bine. Faina se cerne impreuna cu cacaua, se amesteca cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se adauga amestecul de faina.
Se toarna aluatul in tava mica, se amesteca cu un bat de lemn pentru frigarui pentru a elimina bulele de aer, se mai poate tranti tava de masa de vreo cateva ori. Apoi tava mica se pune in cea mare si in cea mare se toarna apa fierbinte. Se coace in cuptorul incins timp de aproximativ o ora la 160- 180 grade C. Dupa  ce blatul este bine copt (testati) se scoate din tava si se ia imediat hartia de pe margini, se pune pe un gratar pentru a se raci, 7-8 ore este suficient. Se feliaza dupa ce este bine racit. Se mai poate pune la congelator pentru o ora, desigur dupa ce este bine racit, pentru a se felia mai usor.
Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu