Duza trandafiri KitchenCraft sau Wilton 125 si 128, frunze 70. |
Duza trandafiri KitchenCraft 128, frunze 69. |
Duza trandafiri KitchenCraft 128, frunze 70. |
Duza trandafiri KitchenCraft 128, frunze 70. |
Duza trandafiri KitchenCraft sau Wilton 103, frunze 69. |
|
Duza folosita KitchenCraft 128 pentru flori, 1M pentru bordura |
Duza folosita KitchenCraft sau Wilton 103 |
Vreau sa va pezint o crema delicioasa si foarte usor de lucrat cu ea. La prima vedere poate sa va para ca se prepara greu, dar dupa mai multe incercari o sa va dati seama ca e foarte usor.
Imi place foarte mult sa lucrez cu ea si abia am descoperit-o, urmeaza sa tot experimentez , flori diferite si ornamente pentru decor. Mai aveti nevoie de posuri de unica folosita si duze (dui) pentru decor.
Ingrediente:
Albus de ou - 4 (L; aproximativ 150 g)
Zahar- 400g
Apa - 100 ml
Sare de lamaie- 1/3 de lingurita
Zahar vanilat- 1 plic
Mod de preparare: Se pun albusurile la mixat, aproximativ 10 minute la viteza medie. Se pregateste siropul, se pune intr-o cratita zaharul si apa. In acest moment se mareste putin viteza mixerului , medie spre mare. Se pune vasul la foc mare, cand incepe sa fiarba se micsoreaza focul, mediu. Se amesteca din cand in cand. Cu o pensula din silicon inmuiata in apa fierbinte se tot sterg peretii vasului unde fierbe siropul, pentru a impiedica cristalizarea zaharului pe peretii vasului. Incercand de mai multe ori va puteti da seama de cat timp este nevoie ca siropul sa fie gata. Mi s-a intamplat o data sa il las prea mult si s-a cristalizat de tot, a trebuit sa-l arunc si sa fac din nou, aveti grija. Sau sa-i pun sarea de lamaie si sa-l mai las la foc si-a schimbat culoarea si crema a devenit amaruie, deci tot greseala. Din greseli am invatat si la fel si voi incercati de mai multe ori pana o sa va iasa. Acum depinde de fiecare ce aragaz aveti si ce represinta foc mediu, la cineva poate sa fie flacara mai mica si sa dureze mai mult. Si alte mici detalii care pot parea inofensive dar sa fie totusi foarte importante.
Deci, la mine este nevoie de 15-17 minute ca siropul sa fie gata (cand ajunge la o temperatura de 117-120 grade C), practic se evapora apa si ramane un sirop ceva mai consistent, ca mierea de exemplu. Se testeaza cu cateva picaturi in apa rece, din moment ce se intareste picatura insemana ca siropul este gata. In acest moment oprim focul, se adauga 1/3 de lingurita de sare de lamaie. Se amesteca totul foate bine. Apoi in fir subtire se adauga in albusurile care in continurare se mixeaza, doar ca acum micsoram viteza si sa aveti grija sa nu nimereasca sirop pe peretii vasului sau tel. Se adauga zaharul vanilat, se mixeaza foarte bine crema dupa ce am adaugat tot siropul, pana incepe sa se desprinda de pe peretii vasului si se tine ferm pe tel. (vedeti in poza). Ca recomandare daca dorim sa facem tortul alb se poate lucra imediat cu ea, chiar calduta se intinde foarte bine. Sau daca dorim sa o coloram, luam cantitatea necesara si apoi decoram tortul cu ea.
Se utilizeaza doar coloranti alimentari pe baza de gel, este foarte important. Alti coloranti ce contin uleiuri sau glicerina nu este ok sa folositi crema se va strica, taia cu ale cuvinte.
Cand se lucreaza la flori, se ia intr-un vas o cantitate mica de crema, se adauga colorant, depinde ce nuanata doriti sa obtineti, utilizati si cantitatea necesara de colorant. Se amesteca foarte bine. In pos puneti o cantitate mica de crema se luceaza mai usor, a doua oara cand doriti sa umpleti din nou posul crema se amesteca din nou, dar nu toata, doar cantitatea care o puneti in pos. Atentie foarte important acest pas. Crema preparata care sta putin se formeaza bule de aer in ea, de aceea este nevoie sa o tot amestecam cand lucram cu ea.
Cand formam un trandafir utilizam pufulet taiat pe diagonala, vedeti in poza si formam petala cu petala un trandafir.
Nu se utilizeaza aceasta crema in interiorul tortul, este o crema doar pentru decor.
La trandafirii mai mare nu am reusit sa fac poze in timp ce lucram, era imposibil cu o mana sa lucrez si cu alta sa fac poze :D. Dar cand reusesc sa fac poze cu siguranta le postez.
Cand se unge tortul se ia excesul de crema de pe margini, suprafata tortului nu se unge cu crema din interior. Crema din interiorul tortului poate fi una grasa, cu frisca sau unt. Nu trebuie sa fie foarte multa la exterior, de aceea se mai ia din exces. Inevitabil putin totusi va intra in contact cu crema de decor dar trebuie sa fie cat mai putin, crema de bezea se poate inmuia si va curge de pe tort.
Daca am uitat cumva din greseala sa mai spun ceva la aceasta crema revin cu noi explicatii.
Despre ce duze am folosit la frunze si alte ornamente de decor revin cu detalii la fiecare tort in parte.
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu