vineri, 7 august 2015

„Пирожки”- „Pirojki” - Pateuri cu carne si cartofi



        Da, am revenit asupra acestui subiect. Cineva foarte pofticios a venit in vizita si am facut din nou pateuri, de aceasta data va prezint o alta reteta, la fel de gustoasa si aromata. Va recomand cu mult drag.

Ingrediente:
Faina – 520 g
Drojdie uscata – 1 plic
Chefir – 300 ml
Ulei – 80 ml
Sare – 1 lingurita
Zahar – 1 lingura
Galbenus de ou – 2 (pentru uns)

Pentru umplutura de cartofi: Cartofi – 3 bucati de marime medie, Ceapa- 1 bucata mica, Ulei, sare, piper macinat dupa gust. Se curata cartofii, se pun la fiert intr-un vas cu apa si putina sare. Intr-o tigaie incingem putin ulei si adaugam ceapa, se caleste pana se rumeste. Dupa ce cartofii au fiert se scurg de apa, se paseaza si se adauga ceapa calita, sare si piper macinat dupa gust.

Pentru umplutura de carne: Carne tocata (400 g) calita cu ceapa sare si piper macinat. Se caleste ceapa in ulei, pana se rumeneste, se adauga carnea, se caleste pana scade zeama din carne, se rumeneste si aceasta. Se adauga sare si piper macinat dupa gust

Mod de preparare: Se pregatesc umpluturile, trebuie sa fie reci cand facem pateurile. Se pune intr-o cratita la foc mic chefirul, sarea si uleiul, se amesteca totul bine. Se nu fie fiebinte compozitia ci doar usor calda. Se cerne faina intr-un vas mai mare, se adauga drojdia si se amesteca, se toarna peste faina compozitia de chefir. Se framanta un aluat cateva minute, se lasa la crescut la loc cald 30 minute, se acopera vasul cu un prosop. Apoi se mai framanta putin, se framanta din nou, se unge vasul cu putin ulei se pune aluatul, se lasa la crescut 30 minute. Apoi se formeaza din aluat mici bilute a cate aproximativ 35 g fiecare. In total mi-au iesit 26 de bucati. Se unge masa cu ulei, se intinde fiecare bucata de aluat in parte cu ajutorul unui facalet. La mijloc se pune din umplutura, se unesc capetele, se intoarce pe partea opusa, varfurile formate se strang in interior, se modeleaza usor cu mana si se preseaza putin. Se pun in tava unsa cu ulei, se lasa sa creasca timp de 15 minute, se ung cu galbenus de ou.  Se coc la 180 – 200 grade C timp de aproximativ 25 minute, pana se rumenesc frumos. Dupa ce se scot din cuptor se lasa putin sa se raceasca in tava apoi le scoateti pe un palou si puteti sa le serviti calde. Sau mai asteptati pana se racesc si le serviti reci.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu