Un desert extraordinar de gustos. Glazura fina de frisca si lapte condensat,
nu este foarte dulce. Se combina perfect cu prunele uscate si nuci, un plus de
rafinament ii acorda si ciocolata. Ce-l face un desert mai deosebit...
;) Va recomand cu mult drag! :)
Ingrediente:
Smantana pentru frisca – 200 ml (rece
de la frigider)
Lapte condensat – 200 g
Gelatina – 20 g
Prune uscate – 150 g
Nuci – 100 g
Pentru decor:
Ciocolata topita – 50 g
Mod de preparare: Se pregatesc mai intai prunele, se
desface fiecare pruna in interior se pune cate o bucata de nuca. Se ruleaza
toate prunele, apoi se taie in jumatate. Depinde cat de mari sunt formele in
care veti face ciocolatelele.
Se pune la hidratat gelatina in jumatate de pahar
de apa rece, apoi se dizolva cu apa fierbinte, foarte putina (3-4 linguri), se
amesteca pana se dizolva toata gelatina. Se amesteca cu laptele
condensat, apoi se adauga amestecul in smantana pentru frisca batuta. Se
amesteca totul foarte bine, veti obtine un amesteca destul de lichid.
Se
pregatesc foarmele (de preferat din silicon, va fi mai usor de scos din ele),
se pune cate o lingura aproximativ in fiecare forma, se da la congelator pentru
5 minute. Apoi peste se pun prunele si se umple fiecare forma cu crema. Se lasa la congelator pentru minim 4 ore, daca aveti
rabdare puteti sa le lasati mai mult.
Acest timp este suficient pentru a se
intari compozitia si pot fi scoase din forma. Se decoreaza cu ciocolata topita.
Se servesc ca atare sau cum am servit noi cu inghetata de capsuni...si reteta ;)
http:// dulciuridincopilarie.blogsp ot.ro/2015/08/ inghetata-de-capsuni.html
http://
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu