O
inghetata extraordinar de gustoasa!!! Primul gand dupa ce am degustat inghetata
mi-am zis: ” Nu mai cumpar inghetata din comert”. Atat de usor pot prepara o
inghetata acasa...si foarte delicioasa! Cremoasa, fina, cu gust usor de
portocale. O adevarata placere sa prerar inghetata..... dar si mai mult sa o
savurez :)
Ingrediente:
Portocale – 1 (100
ml de suc)
Oua – 1
Zahar – 100 g
Faina – 1 lingurita
Smantana pentru
frisca – 200 ml (rece de la frigider)
Pentru decor:
Ciocolata neagra – 50 g
Ciocolata neagra – 50 g
Mod de
preparare: Se rade din
portocala, coja, prin razatoarea cea mai marunta, aproximativ o lingurita. Apoi
stoarcem sucul din portocala, 100 ml. Se pune intr-un vas sucul de portocala, coaja
de portocala, un ou, zaharul, faina, se amesteca totul foarte bine. Se pune
vasul la foc mic, se amesteca continuu cu un tel, pana compozitia se ingrosa. Se
lasa compozitia sa se raceasca foarte bine.
Mixam frisca la viteza maxima pana
se intareste, (Foarte important! Smantana pentru frisca trebuie sa fie rece de la frigider, sigur se bate si devine ferma, altfel riscati sa se taie) apoi adaugam compozitia de portocale, amestecam bine (cu o paleta
sau cu mixerul la viteza cea mai mica). Se pune inghetata in forme pentru
inghetata sau o lasati intr-un vas de sticla sau inox la congelator pentru
minim 6 ore, am lasat-o peste noapte.
Cand scoateti inghetata
din forme folositi un uscator de par, incalziti cateva secunde suprafata
formei, inghetata se topeste putin si aluneca usor din forma. Se decoreaza cu ciocolata topita, se mai lasa la
congelator 15 minute. Apoi serviti cu multa placere! :)
Spor la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu