luni, 10 august 2015

Înghețată de portocale


        O inghetata extraordinar de gustoasa!!! Primul gand dupa ce am degustat inghetata mi-am zis: ” Nu mai cumpar inghetata din comert”. Atat de usor pot prepara o inghetata acasa...si foarte delicioasa! Cremoasa, fina, cu gust usor de portocale. O adevarata placere sa prerar inghetata..... dar si mai mult sa o savurez :)

Ingrediente:
Portocale – 1 (100 ml de suc)
Oua – 1
Zahar – 100 g
Faina – 1 lingurita
Smantana pentru frisca – 200 ml (rece de la frigider)
Pentru decor: 
Ciocolata neagra – 50 g

Mod de preparare:  Se rade din portocala, coja, prin razatoarea cea mai marunta, aproximativ o lingurita. Apoi stoarcem sucul din portocala, 100 ml. Se pune intr-un vas sucul de portocala, coaja de portocala, un ou, zaharul, faina, se amesteca totul foarte bine. Se pune vasul la foc mic, se amesteca continuu cu un tel, pana compozitia se ingrosa. Se lasa compozitia sa se raceasca foarte bine.
Mixam frisca la viteza maxima pana se intareste, (Foarte important! Smantana pentru frisca trebuie sa fie rece de la frigider, sigur se bate si devine ferma, altfel riscati sa se taie) apoi adaugam compozitia de portocale, amestecam bine (cu o paleta sau cu mixerul la viteza cea mai mica). Se pune inghetata in forme pentru inghetata sau o lasati intr-un vas de sticla sau inox la congelator pentru minim 6 ore, am lasat-o peste noapte.  
Cand scoateti inghetata din forme folositi un uscator de par, incalziti cateva secunde suprafata formei, inghetata se topeste putin si aluneca usor din forma. Se decoreaza cu ciocolata topita, se mai lasa la congelator 15 minute. Apoi serviti cu multa placere! :)

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu