Delicioasa,
racoroasa si putin dulce-acrisoara.Perfect pentru cei care adora inghetata, dar
sa nu fie nici foarte dulce. O serviti cu glazura de ciocolata, cu diferite sosuri
de fructe sau asa simpa cum este. Este irezistibila... V-am mai marturisit, incep
sa ma indragostesc de inghetata facuta acasa, se prepara cu minim efort....dar rezultatul
este maxim! Spre bucuria celor mici dar si celor mari ;) :)
Seamana
foarte mult la gust, aspect si textura cu inghetata Nestea de la Nestle :)
Ingrediente:
Capsuni – 400 g
Iaurt (10% grasime) – 150 g (Recomand Olympus, este
foarte cremos. Sau puteti inlocui cu smantana pentru frisca 30% grasime)
Miere – 4-5 cupe de 15 ml (depinde cat de dulce
doriti, o gustati periodic si mai adaugati daca considerati necesar)
Mod de preparare: Fructele
se spala, se lasa la scurs si apoi se tamponeaza cu un prosop de bucatarie, sa
se absoarba apa, se curata de codite. Se pun intr-un bol, se adauga iaurtul si
mierea, se paseaza totul cu un blender. Se gusta compozitia daca este suficient
de dulce, dupa caz mai adaugati miere daca trebuie, din nou amestecati sa fie o
compozitie omogena.
Se pune amestecul in forme pentru inghetata, se lasa
la congelator pentru minim 6 ore, cel mai bine, pregatiti seara si a doua zi
serviti. La fel, folositi un uscator sa scoateti inghetata din forme, incalziti
cateva secunde suprafata formei, aceasta se topeste putin si aluneca usor din
forma. Si serviti cu multa bucurie si placere!!!
Puteti
folosi oricare alte fructe preferati: zmeura, fructe de padure, visine, cirese,
caise, piersici..etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu