joi, 13 august 2015

Înghețată de căpșuni



             Delicioasa, racoroasa si putin dulce-acrisoara.Perfect pentru cei care adora inghetata, dar sa nu fie nici foarte dulce. O serviti cu glazura de ciocolata, cu diferite sosuri de fructe sau asa simpa cum este. Este irezistibila... V-am mai marturisit, incep sa ma indragostesc de inghetata facuta acasa, se prepara cu minim efort....dar rezultatul este maxim! Spre bucuria celor mici dar si celor mari ;) :)
Seamana foarte mult la gust, aspect si textura cu inghetata Nestea de la Nestle :)

Ingrediente:
Capsuni – 400 g
Iaurt (10% grasime) – 150 g (Recomand Olympus, este foarte cremos. Sau puteti inlocui cu smantana pentru frisca 30% grasime)
Miere – 4-5 cupe de 15 ml (depinde cat de dulce doriti, o gustati periodic si mai adaugati daca considerati necesar)  

Mod de preparare: Fructele se spala, se lasa la scurs si apoi se tamponeaza cu un prosop de bucatarie, sa se absoarba apa, se curata de codite. Se pun intr-un bol, se adauga iaurtul si mierea, se paseaza totul cu un blender. Se gusta compozitia daca este suficient de dulce, dupa caz mai adaugati miere daca trebuie, din nou amestecati sa fie o compozitie omogena.
Se pune amestecul in forme pentru inghetata, se lasa la congelator pentru minim 6 ore, cel mai bine, pregatiti seara si a doua zi serviti. La fel, folositi un uscator sa scoateti inghetata din forme, incalziti cateva secunde suprafata formei, aceasta se topeste putin si aluneca usor din forma. Si serviti cu multa bucurie si placere!!!



Puteti folosi oricare alte fructe preferati: zmeura, fructe de padure, visine, cirese, caise, piersici..etc.

Spor la treaba! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu