miercuri, 29 noiembrie 2017

Blat de tort cu vanilie

  

           Un blat minunat de tort, la fel ca cel cu cacao. Practic este aceeasi reteta doar eliminam cacao si completam cu faina 20 g (in total 120 g faina). Este extraordinar de pufos, usor umed si fraged. Minunat pentru a crea un tort deosibit. Tot suntem in ajun de sarbatori am incercat sa postez cat mai multe retete delicioase sa aveti de unde va inspira pentru tortul de Craciun sau Revelion ;)

Aveti aici reteta blatului de tort cu cacao:

Spor la treaba! Pofta buna!

vineri, 24 noiembrie 2017

Blat de tort cu cafea


                    Nu stiu daca am reusit sa redau frumusetea acestui blat de tort prin poze. Desi mi-a luat ceva timp sa fac niste poze reusite sa incerc sa va conving cat de frumos poate fi. Dar gustul…nici acesta din pacate nu poate fi redat nici macar prin imagini. Este nemaipomenit de gustos, trebuie sa-l incercati. Si este foarte foarte simplu de facut. M-am tot gandit ce crema i s-ar potrivi, cred ca ar merge una cu mascarpone si frisca sau ceva cu multa multa ciocolata. Cand ma decid si aleg una va postez si torul ;)

Am ales si crema pentru acest tort cum am promis : 
 http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2018/02/tort-de-ciocolata.html

 Ingrediente: (tava cu diamentru 18 cm)
Faina tip 000 – 150 g (Titan)
Cacao – 30 g
Oua – 2 (L)
Zahar – 120 g
Ulei de floarea- soarelui – 80 ml
Cafea – 80 ml
Iaurt – 150 g (Olympus 2%)
Praf de copt – 1 lingurita
Bicarbonat de sodiu – ½ lingurita
Esenta de vanilie – 5 ml
Sare – 2 g

Mod de preparare: Pregatim tava pentru copt o tapetam cu hartie, in poze am incercat sa va explic cum se procedeaza, marginile tavii se ung cu putin ulei si lipim hartia de peretii tavii. Tava se iveleste cu folie de aluminiu, se pune intr-o tava mai mare.
Se poate utiliza si mixerul dar nu prea este nevoie. Este o reteta super usoara m-am descurcat bine doar cu telul :) Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul, (in poze vedeti 3 oua nu aveam oua mari asa ca au mers 3 bucati, la gramaj e nevoie de 140-145 g). Apoi se adauga celelalte ingediente: uleiul, cafeaua, iaurtul, esenta de vanilie se amesteca totul foarte bine. Faina se cerne impreuna cu cacaua, se amesteca cu sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se adauga amestecul de faina.
Se toarna aluatul in tava mica, se amesteca cu un bat de lemn pentru frigarui pentru a elimina bulele de aer, se mai poate tranti tava de masa de vreo cateva ori. Apoi tava mica se pune in cea mare si in cea mare se toarna apa fierbinte. Se coace in cuptorul incins timp de aproximativ o ora la 160- 180 grade C. Dupa  ce blatul este bine copt (testati) se scoate din tava si se ia imediat hartia de pe margini, se pune pe un gratar pentru a se raci, 7-8 ore este suficient. Se feliaza dupa ce este bine racit. Se mai poate pune la congelator pentru o ora, desigur dupa ce este bine racit, pentru a se felia mai usor.
Spor la treaba! Pofta buna!

miercuri, 22 noiembrie 2017

Tort cu blat de portocale si cremă “Plombir”


Aici aveti numerele duzelor folosite
Suprafata tortului este unsa cu cema de bezea alba, apoi lipim bordura de ciocolata.

           Un blat de tort super delicios si aromat. In poze aveti detalii cum se asambleaza tortul si se decoreaza. Incercati, testati, savurati! ;)

Gasiti aici reteta cum se prepara blatul de tort: 

Aici gasiti reteta cremei “Plombir” si modul de preparare: 
http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2017/11/tort-milchmadchen.html; pentru acest tort mic de 18 cm diametru aveti nevoie de ½ din cantitatea ingredientelor.

Am folosit bordura din ciocolata, cum se prepara gasiti aici detalii: http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2014/12/bordura-din-ciocolata.html

Si aici aveti reteta cremei pentru decor: 

Tort cu blat de cacao si cremă “Plombir”



La acest tort nu am folosit cuvertura de ciocolata, este uns cu crema de bezea alba, apoi decorat cu bordura albastra.
Aici aveti numerele duzelor utilizate
Aici aveti numerele duzelor utilizate.

                   Din minunatul blat a rezultat un tort extraordinar, fin, delicios! In poze aveti detalii cum se asambleaza tortul si se decoreaza. Suprafata tortului am acoperit-o cu o cuvertura de ciocolata, am vrut sa testez cum se lucreaza cu aceasta. Se foloseste cel mai des in cazul cand este foate cald, pentru a proteja tortul. Se lucreaza foarte usor cu ea fiind pe baza de unt si ciocolata de menaj ( foarte important, nu orice fel de ciocolata), se niveleza cu usurinta tortul si ii reda un aspect neted, frumos. Apoi se foloseste o crema intre cuvertura si bordura de ciocolata pentru a lipi bordura de tort. 


Gasiti aici reteta cum se prepara blatul de tort:
http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2017/11/blat-de-tort-cu-cacao.html 

Aici gasiti reteta cremei “Plombir” si modul de preparare: 

http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2017/11/tort-milchmadchen.html; pentru acest tort mic de 18 cm diametru aveti nevoie de ½ din cantitatea ingredientelor.

Reteta Cuvertura de ciocolata: 
http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2017/11/cuvertura-de-ciocolata.html


Am folosit bordura din ciocolata, cum se prepara gasiti aici detalii: http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2014/12/bordura-din-ciocolata.html

Si aici aveti reteta cremei pentru decor: 
http://dulciuridincopilarie.blogspot.ro/2017/10/crema-de-bezea-pentru-decor.html


Spor la treaba! Pofta buna!