sâmbătă, 11 iulie 2015

Inghețată de zmeură și ciocolată


           Am fost inspirata sa prepar aceste inghetate dupa torturile de sufleu care le-am facut pana acum, excluzand gelatina. Am consulatat mai multe retete si ingredientele sunt aproximativ la fel. Si am zis, de nu? Pot sa incerc, vedem ce va iesi :) 
       Sunt extraordinar de gustoase, inghetata de zmeura..aromata, aerata, cremoasa, excelenta. Cea de ciocolata, putin mai densa, un gust dulce-amarui, am folosit ciocolata neagra cu continut mare de cacao, dar puteti folosi ciocolata cu lapte, daca nu preferati pe cea amara. Va recomand cu drag! :)

Pentru inghetata de zmeura

Ingrediente:
Zmeura congelata sau proaspata – 200 g
Zahar – 200 g
Smantana pentru frisca – 400 ml
Zahar vanilat – 1 plic

Mod de preparare:  Punem fructele intr-un vas la foc mic, adaugam zaharul, zaharul vanilat, amestecam pana se topeste tot zaharul, fara sa fiarba. Dupa ce s-a topit tot zaharul mixam cu blenderul fructele, obtinem un piure pe care il strecuram.. Amestecam compozitia, o lasam la racit. Mixam frisca la viteza maxima pana se intareste, apoi adaugam compozitia rece de fructe, amestecam bine.
Punem intr-un vas la congelator pentru 30 minute, se amesteca periodic (3-4 ori, peste fiecare 30 minute) inghetata devine mai cremoasa si fina, apoi se lasa la rece e suficient 4-5 ore sau o lasati peste noapte. De preferant intr-un vas de sticla sau metal.

Pentru inghetata de ciocolata

Ingrediente:
Ciocolata neagra sau cu lapte – 150 g
Smantana pentru frisca – 200 ml
Smantana pentru frisca (batuta) – 200 ml

Mod de preparare: Intr-un vas la foc mic se pune 200 ml de smantana pentru frisca, cand ajunge la punctul de fierbere se ia de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste toata. Separat se mixeaza frisca la viteza maxima, se adauga ciocolata, se omogenizeaza compozitia, se da la rece pentru 30 minute. Se mixeaza de cateva ori (3-4, peste fiecare 30 minute) inghetata devine mai cremoasa si fina, apoi se lasa la rece e suficient 4-5 ore sau o lasati peste noapte. De preferant intr-un vas de sticla sau metal.
Inainte de servire lasati sa stea putin la temperatura camerei.

Pentru decor: Napolitane, drajeuri colorate si argintii.

Spor la treaba! Pofta buna!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu