Am fost inspirata sa prepar aceste
inghetate dupa torturile de sufleu care le-am facut pana acum, excluzand
gelatina. Am consulatat mai multe retete si ingredientele sunt aproximativ la
fel. Si am zis, de nu? Pot sa incerc, vedem ce va iesi :)
Sunt extraordinar de gustoase, inghetata de zmeura..aromata, aerata, cremoasa, excelenta. Cea de ciocolata, putin mai densa, un gust dulce-amarui, am folosit ciocolata neagra cu continut mare de cacao, dar puteti folosi ciocolata cu lapte, daca nu preferati pe cea amara. Va recomand cu drag! :)
Pentru inghetata de zmeura
Sunt extraordinar de gustoase, inghetata de zmeura..aromata, aerata, cremoasa, excelenta. Cea de ciocolata, putin mai densa, un gust dulce-amarui, am folosit ciocolata neagra cu continut mare de cacao, dar puteti folosi ciocolata cu lapte, daca nu preferati pe cea amara. Va recomand cu drag! :)
Pentru inghetata de zmeura
Ingrediente:
Zmeura congelata sau proaspata – 200 g
Zahar – 200
g
Smantana
pentru frisca – 400 ml
Zahar
vanilat – 1 plic
Mod de
preparare: Punem fructele intr-un vas la foc mic, adaugam
zaharul, zaharul vanilat, amestecam pana se topeste tot zaharul, fara sa
fiarba. Dupa ce s-a topit tot zaharul mixam cu blenderul fructele, obtinem un
piure pe care il strecuram.. Amestecam compozitia, o lasam la racit. Mixam
frisca la viteza maxima pana se intareste, apoi adaugam compozitia rece de
fructe, amestecam bine.
Punem intr-un
vas la congelator pentru 30 minute, se amesteca periodic (3-4 ori,
peste fiecare 30 minute) inghetata devine mai cremoasa si fina, apoi se lasa la
rece e suficient 4-5 ore sau o lasati peste noapte. De preferant intr-un vas de
sticla sau metal.
Pentru inghetata de ciocolata
Ingrediente:
Ciocolata
neagra sau cu lapte – 150 g
Smantana
pentru frisca – 200 ml
Smantana
pentru frisca (batuta) – 200 ml
Mod de preparare: Intr-un vas la foc mic se pune 200
ml de smantana pentru frisca, cand ajunge la punctul de fierbere se ia de pe
foc, se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste toata. Separat se
mixeaza frisca la viteza maxima, se adauga ciocolata, se omogenizeaza compozitia,
se da la rece pentru 30 minute. Se mixeaza de cateva ori
(3-4, peste fiecare 30 minute) inghetata devine mai cremoasa si fina, apoi se
lasa la rece e suficient 4-5 ore sau o lasati peste noapte. De preferant
intr-un vas de sticla sau metal.
Inainte de servire lasati sa stea putin la temperatura camerei.
Inainte de servire lasati sa stea putin la temperatura camerei.
Pentru decor:
Napolitane, drajeuri colorate si argintii.
Spor
la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu