O inghetata cremoasa, fina,
delicioasa. O degustam si tot ma gandeam: „ Din asta as tot manca....as tot
manca”. Foarte delicioasa! Am fost foarte multumita si incantata de rezultat.
Un gust divin cu aroma dulce de vanilie si coniac. O combinatie
perfecta....irezistibila ;)
Ingrediente:
Galbenusuri – 6
Zahar – 200 g (daca doriti mai putin dulce, adaugati mai putin zahar
100-150g)
Lapte – 100 ml
Esenta de vanilie – 1 lingurita
Amestec de lapte condensat si coniac
- 100 ml si 100 ml
Smantana pentru frisca Dorna 35 % grasime – 400 ml (rece de la frigider)
Mod de preparare: Intr-un vas se pune la foc
mic laptele si esenta de vanilie, se amesteca. Se adauga amestecul de lapte
condensat si coniac, se ia de pe foc, compozitia trebuie sa fie fierbinte dar
nu trebuie sa fiarba. Separat se mixeaza spuma galbenusurile cu zahar. Se
adauga in compozitia de lapte. Se pune din nou pe foc se amesteca si se aduce
la puntul de fierbere. Se mixeaza smantana pentru frisca la viteza maxima.
Peste aceasta se adauga compozitia de lapte si ou, se amesteca. Se da la
congelator pentru 1 ora. De preferant
intr-un vas de sticla sau metal. Se mixeaza de cateva ori (3-4 ori, peste
fiecare ora sau chiar la 2 ore) inghetata devine mai cremoasa si fina, apoi se
lasa peste noapte la rece. Compozitia la inceput o sa va iasa destul de
lichida, dar dupa ce sta la frigider cateva ore si o mixati periodic,
capata o textura cremoasa.
Obs : Daca doriti sa
serveasca si cei mici excludeti alcoolul :)
Spor
la treaba! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu