joi, 15 noiembrie 2018

Tort "Milchmädchen" cu crema de iaurt si fructe




             Reteta prezentata initial a suferit modificari usoare asa ca am mai facut inca o data acest minunat tort. De aceasta data am zis sa prepar o alta crema cu iaurt si fructe. Un tort deosebit! Nu foarte dulce :)perfect pentru intreaga familie, pentru copii este chiar ideal :) in cantitati rezonabile bineinteles :) , fiecare parinte este in masura sa decida pentru copilul sau ;)


Ingrediente: ( 20 cm Ø )
Lapte condensat- 1 cutie (380g-400g )
Faina tip 000 – 150 g  
Amidon porumb – 50 g
Oua – 2 (L)
Praf de copt- 1 plic (10g)
1 plic zahar vanilat
Sare - 2g

Obs: Pentru acest tort am folosit 2 portii de ingrediente. Dar am utilizat doar 8 foi la tort, in total mi-au iesit 10 foi, dar au iesit cam groase. Am utilizat 2.5 linguri pline de aluat, data viitoare testez cu doar 2 linguri nu foarte pline.

Mod de preparare: Este o reteta foarte simpla se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, pana obtinem o compozitie omogena, aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantane mai dense. Se lasa la odihnit aluatul 10-15 minute apoi se poate lucra cu el, veti observa ca se ingroasa putin. Se intinde o foaie de copt pe masa de lucru, cu ajutorul unei forme ajustabile se deseneaza cu un creion diametrul dorit, in cazul meu 20 cm, se intoarce foaia pe partea opusa, se unge suprafata cu unt moale (la temperatura camerei) puteti folosi o pensula, se intinde aluatul in interiorul formei cu o lingura, spatula cu ce va este mai usor sa lucrati. Pentru diametru de 20 cm au fost nevoie de aproximativ 2 linguri de aluat, acum daca doriti alta dimensiune sa fie tortul testati prima foaie cam ce cantitate de aluat este nevoie sa nu iasa nici foarte subtire, nu o sa o puteti scoate de pe hartie se va rupe, nici foarte groasa. Se coc foile in cuptorul incins la 200 grade C pana se rumenesc, aproximativ 5 minute. Din moment ce intindem aluatul pe foaia de copt se coace imediat. Urmatoarea foaie o pegatim abia dupa ce se coace prima si se scoate din tava. Blatul copt se scoate imediat de pe foia de copt cat este fierbinte, se pune pe o suprafata dreapata, se taie cu un inel ajustabil sa fie toate foile uniforme. Se racesc separate nu se pun una peste alta suprafat acestora iese putin lipicioasa si se vor lipi una de alta. Cand sunt complet reci, se pune folie alimentara printre foi sau pungi de unica folosinta.

Pentru crema:
Smantana pentru frisca- 600 ml
Zahar pudra – 50-100 g
Zahar vanilat – 2 plicuri
Iaurt cremos – 200 g (10%)
Piure de fructe  - 150 g (mere, pere, piersici)
Sare - 2g

Obs: Dacă faceti un tort mai mic dintr-o singura portie de ingrediente aveti nevoie și de mai putină crema, 75% de portie cred ca va fi suficientă. De cremă este nevoie doar pentru interior.


Fructe:
Banane- 3
Piersici din comport – 1 borcan mare
Kiwi  - 3
Ananans – 1 conserva
Obs: Cantitatea fructelor poate varia si desigur puteti elimina sau utiliza oricare alte fructe preferati.
Ideal ar fi de folosit doar capsune proaspete ;)

Mod de preparare: Ingredientele toate trebuie sa fie reci de la frigiser (smantana, iaurt). Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana capata consistenta, initial la viteza mica apoi treptat marim viteza. Se adauga iaurtul si piureul de fructe se mixeaza 1-2 minute la viteza cea mai mica. Piureul de fructe poate fi din comert, preparat special pentru bebelusi sau facut in casa la blender. 
Se monteaza tortul, utilizati in mod egal crema pentru fiecare bakt de tort, ultimul eu l-am uns dar nu este obligatoriu, foile de tort ies foarte fragede.

Pentru decor utilizati orice crema preferati. Eu am utilizat crema de bezea o portie. Aveti aici reteta: https://dulciuridincopilarie.blogspot.com/2017/10/crema-de-bezea-pentru-decor.html 

Spor la treaba! Pofta buna!
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu